Mobiltech

iPhone-nal is megy a Square kütyüje

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.31 | 19:27

Idegesítő gondokat old meg a Square.

Az amerikai fizetési startup nem tud melléfogni. Legújabb, egy maréknyi dollárba kerülő kütyüje is egy régi problémát old meg.

A szabványok csodálatos dolgok. Hosszan tudnánk lelkesedni róluk. Például mennyire zseniális az, hogy bármelyik mikro-USB (vagy USB-C a divatosabbak számára) kábelről fel lehet tölteni a mobilunkat, nem kell körbekérdezni az irodát, hogy kinek van “vékony Nokia töltője”. Vagy hogy az autóban egy bumszli, eredetileg teljesen más célra tervezett csatlakozóval mindenféle kütyüt meg lehet hajtani, ami miatt van navigációnk.

Ilyen szabvány volt sokáig a 3,5 milliméteres fejhallgató csatlakozó is, amíg az Apple ki nem innoválta a telefonjaiból. Fúrással, faragással, nagyon sok szabadidővel és nem elhanyagolható mennyiségű pénzzel ugyan vissza lehet szerelni az iPhone-ba a jack csatlakozót, de a legjobb indulattal is istenkísértés. Aki nem hiszi, nézze meg a lenti videót.

A 2009-ben egy egyszerű, fejhallgató csatlakozóba csúsztatható bankkártya-olvasóval és egy appal jelentkező Square bajban is volt, amikor eltűnt a csatlakozó. A cég addigra már bővített a termékpalettáján, akár teljes POS-terminált is lehet tőlük venni szoftveres megoldásokkal, támogatással, de a kisvállalkozóknak szánt egyszerű olvasójuk is megmaradt.

Mostanra jutott el oda a cég, hogy frissítse ezt a termékét és kiadja a lightning csatlakozós Square Readert, amit újabb iPhone-okkal és iPad-ekkel lehet használni. A kisvállalkozásoknak nem is nagy költség cserélni az eddig megoldásukat. Az olvasó 10 dollárba kerül a cég boltjában.

A hagyományos, jack csatlakozós olvasót sem engedte el a cég. Ezt mostantól lehet laptopokhoz is csatlakoztatni, hogy a cég böngésző alapú megoldásával fizetési terminállá váljon a gép. Az egyetlen hátulütője ennek, hogy chargeback védelemmel nem rendelkezik, az a mágneskártyás tranzakcióknál az Egyesült Államok 2015-ös törvénymódosításával megszűnt. Amelyik kereskedő biztonságosabb fizetést szeretne, amelyben egy hamis kártyás fizetés nem az ő számláját terheli végül, az chipes leolvasót kell beszerezzen. Természetesen ilyet is kínál a cég.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.