Celeb

Mennyit keres valójában egy magyar YouTube-nagyágyú? Döbbenetes számok

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.11 | 13:48

Handrás, azaz Horváth András nemrég még kétkezi melós volt szerény alapbérért, mostanra azonban nemzetközi szinten is labdába rúghat a bevétele.

Az egyik legsikeresebb magyar youtuber a Pénzcentrumnak adott interjút. Elmondta, hogy nem tartja magát influenszernek, és nem is hisz el semmit azoknak a vloggereknek, akik 10-ből 9 posztot szponzorált tartalommal töltenek meg.

Elárulta, honnan származik bevétele: több lábon áll a rendszere.

Elmondása szertint videóvégi támogatói vannak, akik nem a véleményét veszik meg, hanem szimplán a felületet, a megjelenést. Mint amikor a reggeli rádióműsorokban az időjárásjelentést megtámogatja az XY Kft., akinek csak a nevét mondják be.

Most éppen 6 ilyen támogatóm van, ők az egyik jelentős láb, akik segítenek abban, hogy ne kelljen minden hülyeséget elvállalnom szponzorációban, és teletömködnöm a videókat kéretlen reklámokkal, termékmegjelenítésekkel. Emellett így a YouTube reklámaiból is kevesebbet kell betennem a videók alá. Másrészről van a Patreon támogatási rendszer, az kvázi borravaló, az eszközeim fejlesztésére szoktam költeni azt a havi kb. 440 dollárt, ami innen befolyik

– fogalmaz. Emellett persze ott vannak a ténylegesen szponzorált tartalmak, amiket mindig az aktuális videója témájához illeszt.

És hogy mennyit fizet maga a YouTube?

“Azon is múlik, hogy kik néznek. Vegyük például a legutóbbi short videómat, amit megnéztek 200 ezren, na ez 1500 forintot termelt. Rohadt sokan megnézték, de a YouTube nem tud sok reklámot belerakni, hiszen 1 perces videóról van szó, maximum elé tud valamit bűvészkedni. Viszont mondjuk az egyik Hyundai Ioniq 6-os videó 147 ezer megtekintéssel csinált 89 ezer forintot, ami nagyon jónak számít”

– mondja.

“Nem szokott ennyi lenni, kb. 30-40 ezer forintot termel egy videó, de ezt vélhetően olyan emberek nézték, akik nem tinik, hanem idősebb korosztály, és a keresései alapján gondolkodik autóvásárláson, vagy van már neki elektromos utója, jó egzisztenciája. Ezt a Google mind-mind tudja rólunk, és be tud rakni olyan Audi, Mercedes, BMW reklámokat, amit mondjuk a tizenéves Pistikének nem fog berakni, mert ő maximum Xbox játékokat vesz a neten”.

Kiderült az is, hogy ugyan “a YouTube utal havonta 400 ezer és 800 ezer forint között” neki, de nagyok a műsor gyártási költségei, és ha összetörik a drónja – ami megtörtént már – egész bevétele a kárrendezésre megy.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.