Celeb

Eddig 2000 pár cipő került elő a tavaly elhunyt szupersztár, Prince kastélyából

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.24 | 10:59

Azt mindenki sejtette, hogy nem lesz ez egy hétköznapi hagyaték.

Egy évvel ezelőtt hunyt el Prince a Minnesota-i Paisley Parkban lévő kastélyában. A szupersztár holmijának felmérését egy külön csapat végzi. Az eddig dokumentált 7000 dologból 2000 cipő.

Minden ruhához tartozik egy hozzávaló cipő. A lábbelik többsége magassarkú bokacsizma. Még a papucsokon is van sarok, sőt, a teniszcipőkön is

– mondta az archiválást végző csapat vezetője, Angie Marchese.

Komplett szobák voltak tele cipőkkel, megtalálták például azt a speciális lábbelit, amit a zenész a 2007-es Super Bowl-fellépésén viselt. Prince ritkán húzta fel kétszer ugyanazt a ruhát a nyilvánosság előtt, nem csoda, ha sok cipőre volt szüksége. Csak az 1984-es Purple Rain turnén 35 dzsekit és 35 nadrágot viselt, ezek is előkerültek most.

A katalogizáló csapat dokumentálta és megőrizte természetesen a művész 120 egyedi tervezésű gitárját, de az eddigi lista nagy részét akkor is a cipők teszik ki. A magas sarkak melletti elkötelezettség egyrészt a művész termete miatt ismert volt, de egyértelműen mutatja Prince társadalmi konvenciókhoz  és nemi sztereotípiákhoz való viszonyát is.

Amellett, hogy a sztár imádta a különleges cipőket, kerülte a hétköznapi ruházatot. A kastély tele volt csillogó fellépőruhákkal, de csak azokkal, tipikusan otthoni cucca nem volt, mondjuk elég nehéz lenne őt elképzelni melegítőben.

Prince mindig Prince volt

– mondta Angie Marchese.

A csapat munkájának messze még a vége. Az eddig dokumentált 7000 darab holmi az egész háztartásnak mindössze öt százaléka.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló