Celeb

Gyász! Elhunyt a Jóban Rosszban sztárja

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.24 | 13:48
  • trendindex: 2

Meghalt a Jóban Rosszban és a Família Kft. sztárja, Cs. Németh Lajos.

Súlyos betegség után, 83 éves korában elhunyt Cs. Németh Lajos színművész – adta hírül a szinhaz.online. A színész , aki 1940-ben született Karcagon, 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során olyan színházak foglalkoztatták, mint a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Turay Ida Színház. Már az első évek nagy sikereket hoztak számára: első alakításával is felhívta magára a figyelmet Miller Pillantás a hídról című drámájában Rodolfóként, de volt Romeó, az Ahogy tetszik Orlandója, a Hamlet Rosenkrantza, a III. Richárdban Richmond. Később kevesebb hős- és főszerepet kapott, nagyepizódistává vált.

Számos filmben feltűnt, egyik legismertebb alakítása Keleti Márton A tizedes meg a többiek (1965) című alkotásához fűződik, amelyben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta. Szinkronszínészként egy ország ismeri hangját a külföldi sikersorozatokból, mozifilmekből, hiszen több mint 2200 szinkronszerepet tudhatott magáénak. A Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apja), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot szinkronizálta. Neve a legfiatalabbaknak valószínűleg a Harry Potter-filmek Remus Lupinjáról, vagy a Dragon Ball-rajzfilmek Dermesztőjéről ugorhat be. A művészt 2013-ban Aase-díjjal jutalmazták a színházi előadásokban megformált epizódszerepeiért.

Számos tévéfilmben is láthattuk, így többek közt a Borsban és a Família Kft.-ben. Több mint tíz évig tagja maradt a Jóban Rosszban csapatának.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló