Celeb

Már megint tarol az „Avril Lavigne halott” – konteó

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.17 | 10:13

A kanadai énekesnő rafinált halál-álhíre él és virul.

Megint terjedőben van az a hoax, amely egy összeesküvés-elméleten alapszik, és a 32 éves dalszerző-énekesnő személye köré szövődött. Az apropó most a pont 15 éve megjelent Complicated című sláger évfordulója lehet – számol be a BBC.

Egy, már több, mint 13 ezer követővel rendelkező, magát 17 éves középiskolásnak valló twitterező fejtette ki az alábbi gondolatmenetet, amelyet már negyedmillióan lájkoltak vagy tweeteltek újra.

Az elmélet azt állítja, hogy az énekesnő kioltotta a saját életét még 2003 végén, a nagyapja halálát követően. Ez a vélt tragédia pont a karrierje csúcsán történt, így a lemezkiadó felbérelt egy hasonmást, aki teljes egészében átvette Avril szerepét. Melissa Vandella a teória szerint már korábban is megcsillogtatta tehetségét: paparazzik többször őt fotózhatták a sztár helyett.

Ez a halál-álhír nem először ütötte fel a fejét a közösségi médiában az elmúlt években, de olyan verzió is született már, hogy Lavigne egy snowboard-balesetben vesztette el életét.

A konteó hívei szisztematikusan gyűjtik az apró ellentmondásokat, amivel elméletüket alá tudják támasztani, kezdve a sztár külső megjelenésének változásaival. A bőre, a fogsora, a szeme sarka és az öltözködési stílusa is folyamatosan górcső alatt van, akárcsak a kézírása. Van, aki még egy olyan képet is szerzett az énekesnőről, ahol a keze látható, rajta Melissa felirattal.

A lavinát elindító brazil blog, az Avril Esta Morta (Avril halott) évek óta élen jár az anomáliák összeszedésében. 2015-ben az oldalról Ryan Broderick a BuzzFeeden, aki szerint

kiváló példa arra, milyen egyszerű egy világhálót letaroló összeesküvés elméletet gyártani.

Avril egyébként gyakran hírt ad magáról a közösségi média felületein: legutóbb például május 14-én, a tengerentúli Anyák Napján jelentkezett be, saját édesanyjával együtt.

Ehhez hasonló, elképesztő tweeteket is kapott:

Boldog anyák napját, Melissa!

Az énekesnő egyébként 2013-ban elkapta a Lyme-kórt, és arról számolt be, hogy az volt élete legrosszabb időszaka. Nemrégiben egy müzliszeletet reklámozott Twitterjén, mely bejegyzés bizonyos megmondóemberek szerint lebuktatta „Melissát”:

Avril sosem hirdetne ilyesmit!

Többen odáig mentek, hogy a #NotMyAvril hashtaget kezdték használni, illetve egy mémmel is megdobják bejegyzéseiket:

Ez az FBI hatásköre.

via GIPHY

A legnagyobb zsarolás pedig az, hogy addig nem állnak le az “Avril halott” elmélettel, amíg nem készül közös kép a hírességről és hasonmásáról:

 

Szerencsére vannak hangok, akik küzdenek az “alternatív tények” ellen:

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.