Celeb

Na, ki lett az első hip-hop milliárdos? Hát a Roc-A-Fella Records alapítója, Jay-Z!

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.04 | 10:42

A 49 éves rapper bármihez nyúl, arannyá válik a kezében, még Rihanna is neki dolgozik!

A Forbes magazin június 3-án jelentette be, hogy megvan a világ legelső hip-hop milliárdosa. Jay-Z nem csak a beateknek köszönhetően termelte ki ezt a bődületes vagyont, de okos befektetései is szépen hoztak a konyhára: ingatlan, alkohol, művészet, de még az Uber is tejel a 49 éves zenésznek.

Ahhoz képest, hogy amikor fiatal volt és kellett a pénz, akkor Shawn Carter (igen, ez az eredeti neve) még egy piti brooklyni drogdíler volt – most pedig konkrétan átlépett egy álomhatárt! 1996-ban saját kiadót hozott tető alá, Roc-A-Fella Records néven, ahol a debütalbuma is kijött, Reasonable Doubt címmel. A label 2013-ban szűnt meg, de azért 14 listavezető korongot is kihozott a zenész, és hozzá 22 Grammy-díjat is leakasztott.

 

View this post on Instagram

 

“For US by US. Congrats on the #1 movie in the world.” – Hov

A post shared by Armand De Brignac Champagne (@armanddebrignac) on

Említésre érdemes az Armand de Brignac nevű pezsgőmárka is, melyet 100 százalékban tulajdonol Queen Bey férje. Csak ez a cég 310 millió dollárt ér, és akkor még ott a konyak-ágazata, a D’Ussé is (mely a részesedése a Bacardiban, közel 100 milliós értékben).

Készpénzben és befektetésben 220 milliója lapul, amiből az Uber hasít ki 70-et – a durva, hogy annak idején mindössze kettő millióval szállt be! Saját streamelő szolgáltatása is szépen csorog (100 millió): a 2015-ben indult Tidal olyan nagyságok hozzájárulásával jött létre, mint például a becses neje.

Nem egy üzletember vagyok, hanem én vagyok az üzlet, ember! Ezek Sierra Leone-i gyémántok!

– hangoztatja a milliárdos, aki a Roc Nation nevű szórakoztatóipari tényező feje is (75 millió): ide tartozik például Rihanna és Kevin Durant menedzselése is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Armand De Brignac Champagne (@armanddebrignac) on

Képzőművészetbe is fektet, közel ekkora értékben:

Két éve vettem egymillióért egy műtárgyat, ami már most a dupláját éri. Nemsokára lesz az nyolcmillió is. Alig várom, hogy átadhassam majd a srácaimnak.

Nem kell félni: az ötfős New York-i családnak van bőven gyerekszobája is. Csak Empire State-ben akad két lakásuk: a Tribeca penthouse 2004-ben ért 6,85 milliót, míg az East Hamptonban található házikó 26 millióért lett az övék 2017-ben, az ikrek megszületése után. Akad még a portfólióban egy Bel Air szálloda-ingatlan is, röpke 88 millióért.  2018-ban már az ötödik leggazdagabb sztár lett Jay-Z, és még korántsem ez a történet vége – teszi hozzá az USA Today.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.