Celeb

7 híresség, akiket csúnyán leépítettek, mielőtt befutottak volna

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.05 | 10:19

Bizony, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy még a legnagyobb hírességek is onnan indultak, ahonnan bárki más a helyükben: a semmiből. Csilloghatott már akkor is akárhogyan a tehetségük, nagyon sokszor kaptak elutasító választ.

Walt Disney-nek, a nagy mesélőnek nemcsak számos kudarccal kellett szembe néznie a Hófehérke átütő sikere előtt, de még egy ízben állását is elveszítette. A Kansas City Star azért nem működött együtt a fiatal képregény-rajzolóval, mert szerkesztője szerint Walt Disney híján van a képzelőerőnek és nincsenenek túl jó ötletei sem. Néhány évtizedre rá 22 Oscar-díjjal ismerték el munkásságát, és hatása gyakorlatilag az egész világon nyomon követhető!

A híres televíziós személyiséget, Oprah Winfrey-t első tévés melójából azért rúgták ki Baltimore-ban, mert főnökei úgy vélték, túl nagy érzékenységgel végzi a munkáját, túl nagy hatással vannak rá a riportanyagok. A Forbes cikke szerint mára nemhogy a tévés talk show-k koronázatlan királynője lett, de “értékét” 3 milliárd dollárra becsülik!

Bizony, Steven Spielberget többször is elutasítottak a kaliforniai filmművészeti egyetemről. Szóval inkább megcsinálta a Cápát, majd megnyert 3 Oscar-díjat, 11 Emmy-t és 27 filmjével kilenc milliárd dollárt keresett. Plusz az egyetem azóta egy komplett épületet is elnevezett róla.

Fred Astaire neve egyet jelent a tánccal. De nem volt ez mindig így! Első meghallgatásai egyikén azzal zavarták le a színpadról, hogy “nem tud énekelni, se színészkedni, és szinte teljesen kopasz. Mondjuk egy picit tud táncolni”. Nem sokkal később már minden idők ötödik legnagyobb hollywood-i férfiszínészeként tartották számon.

J.K. Rowling egyedülálló anyaként, meglehetősen szerény körülmények között éldegélt Skóciában, amikor elkezdte írni a Harry Potter könyveket. 2004-ben ő lett az első író a világon, aki milliárdos lett a könyveiből. Pedig a kézirattal hiába házalt egy csomó kiadónál, és írói álnevét is akkor vette fel: ügynökével attól féltek, hogy női névvel nem arathat majd sikereket.

Lady Gaga pályája sem indult zökkenőmentesen. Lemezkiadója három hónap után lapátra tette, miután saját bevallása szerint annyira bőgött, hogy beszélni sem tudott. Mára Stefani Germanotta egy igazi popikon lett hat Grammy-díjjal és számos zenei elismeréssel. Dalai ott vannak a toplisták élén, rendszeresen jótékonykodik és 59 millió dollárra becsülik vagyonát.

Stephen King nemcsak csalódott, de ideges is lett, amikor először visszaolvasta első regénye, a Carrie piszkozatát. Egyszerűen kivágta a kukába. Szerencsére a felesége, Tabitha kihalászta a kéziratot a kukából, a Carrie pedig óriási siker lett és beindította King karrierjét. Ma a könyvei 350 millió kinyomtatott példánynál tartanak.

Fotó: Pixabay/ahkeemhopkins CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló