Celeb

Egy véletlen elszólás buktathatta le Banksy-t

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.24 | 12:06

Úgy tűnik, a híres graffitis nem más, mint a Massive Attack egyik alapítója, Robert Del Naja. Goldie fecseghette ki a titkot.

A Massive Attack. Jobbra Robert “3D” del Naja. Vagy inkább Robert “Banksy” del Naja? (kép: AFP PHOTO / Maya HAUTEFEUILLE)

A kezdetek óta megy a találgatás, hogy ki lehet Banksy, a világ jelenleg leghíresebb, de mégis ismeretlen identitású graffitise/street art művésze. Az is lehetséges, hogy nem is egy emberről van szó, hanem egy kollektíváról, most viszont úgy tűnik, hogy a rejtőzködő művész egy híres ember, híres barátokkal, akik közül az egyik most kifecsegte a titkát.

A brit DJ, Goldie nemrég egy rádióinterjúba kapott meghívást, ahol szóba került Banksy művészete is, a lemezlovas pedig Robként emlegette a graffitist. Sokak szerint Goldie környezetéből ez egyetlen emberre utalhat, Robert Del Naja-ra, a Massive Attack egyik tagjára. Őt egyébként már korábban is kapcsolatba hozták Banksy-val, most még valószínűbbnek tűnik, hogy ő Banksy, vagy ő vezeti a Banksy néven alkotó közösséget.

Nem találkoztál még Banksy festményeivel? Dehogynem!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló