Celeb

Zseniális! Eminem jelnylev tolmácsán őrjöng a világ

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.12 | 14:13
  • trendindex: 3

Gyorsabban rappel a tolmács, mint a Rap God.

Eminem koncerten – Fotó: Ritzau Scanpix / Torben Christensen / AFP

Az amerikai rapper legenda új koncert turnéján egy jelnyelv tomácsot is magával visz, hogy a hallássérültek is élvezhessék a hip-hop slágereket, amik ugye amúgy is szövegközpontúak. De azt valószínűleg ő se gondolta volna, hogy egy jelnyelv fenomént hív el Holly Maniatty személyében, aki miatt többen nézik meg a koncertvideóit, mint normális esetben.

Holly tényleg elképesztő. A Rap God című szám 2013-ból még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, 1540 szó és 7697 karakter hangzik el benne, ami brutális hadarás. Eminem ennek ellenére egészen érthetően tolja le a rekordot jelentő szózuhatagot, ami már önmagában is fenomenális. Ennél durvábbb már csak az, hogy Holly ugyanilyen sebességgel megtanulta tolmácsolni ezt az őrületet. A rajongók persze egyből kiszúrták, és Holly videója most gyorsabban terjed a Youtube-on, mint bármi más.

Jelnyelv tolmácsok felléptetése a hip-hop koncerteken egyébként szokássá vált, tavaly Chance the Rapper jelentette be, hogy visz tolmácsot a turnéjára, és az első sorban 50 széket minden városban fenntart halláskárosultaknak. Ha Hollyhoz hasonló jelnyelv rapper fenoméneket találnak még, akkor nehéz is lesz kihagyni őket a műsorból, mert a jótékony szándékon túl még a rajongók is megőrülnek értük.

Amúgy ez tisztán a 17 másodperc amit át kellett adnia a tolmácsnak:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló