Celeb

Felkészült a Buckingham Palota Károly király halálára

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.27 | 16:18
  • trendindex: 9

Készen állnak arra, hogy bármikor bekövetkezhet.

Fotó: Instagram

Károly király ugyan a hírek szerint szerencsére makkegészséges, de azért lássuk be: nem faital ember már. Hetvennégy éves elmúlt, így aztán jó eséllyel még a mi életünkben Vilmos lesz az új király.

A királyi halállal és temetési tervekkel kapcsolatos tervet a “Menai-híd hadműveletnek” nevezik, amely egy walesi függőhídról kapta a nevét. Ez a terv már régóta készült, és a király halála esetén lép életbe.

Károly király temetési előkészületei már a királyi trónra lépésekor elkezdődtek, és valószínűleg hasonlóak lesznek a királynő temetési terveihez. Vagyis: a király halálának napján a családját értesítik, majd a miniszterelnök és a hírek a Nemzetközösség országaihoz és más kormányokhoz jutnak el. A király holttestét a Buckingham-palotából a Westminster Hallba szállítják, ahol felravatolozzák, majd a windsori kastélyban lévő királyi sírboltban helyezik örök nyugalomra.

A terv készítésébe a király is bekapcsolódott, és eldöntötte, hogy a hivatalos közleményt addig nem adják ki, amíg a család minden tagját nem értesítették.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló