Celeb

Dagad a botrány a Republic körül

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.30 | 15:48

Szegény cipő forog a sírjában - írja egy kommentelő.

A Republic tíz évvel ezelőtt szakadt ketté a frontember, Bódi László (Cipő) halála után. Azóta is folyamatosan adódnak problémák az egykori tagok között, különösen a zenekar nevének használata miatt.

A feszültséget elsősorban az okozza, hogy a feloszlás után két részre szakadt zenekar közül az egyik, Boros Csabáéék, továbbra is a Republic néven működik, míg a másik rész Tóth Zoltán András vezetésével, de más néven – Kék és Narancssárga – folytatja a tevékenységét.

Tóth Zoltán András, a zenekar hangszerelője és zenei rendezője, Bódi László barátja halála után úgy érezte, tiszteletlenség lenne Cipő dalait az eredeti formációban előadni. Ezért 2013-ban kivált az eredeti Republicból és saját zenekart alapított. Azonban fellépéseit sokszor a Republic nevével hozzák összefüggésbe, mely Boros Csabáékhoz tartozik jogilag.

Ezért kezdődött el egy nyilvános vita a zenekar nevének használatáról, mely során Tóth Zoltán András a „valódi Republic” kifejezésre hivatkozva lépett fel. Ennek hatására Borosék úgy döntöttek, hogy minden bejegyzésüket ezzel a kifejezéssel látják el, aláásva Tóth tekintélyét.

Tóth Zoltán András a Facebookon megpróbálta tisztázni a helyzetet, kijelentve, hogy nem szereti, ha a jelenlegi zenekarát hibásan „Republic” néven hirdetik.

“Drága Barátaim! Ismételten egyetértünk! Jómagam sem örülök annak, ha a jelen zenekaromat félreérthetően és teliben „Republic” néven tüntetik fel egy plakáton. Merthogy erős szégyen ez rám nézve! Nekem is szóljatok, ha ilyet láttok! Köszönettel: Tóth Zoltán (REPUBLIC 1990-2013)”

– írta, de azért oda is szúrt:

“Válasszuk az eredetit! – én is azt mondom. :)) 1990 és 2013 között kell keresni.És ha már nem találnád, a jó visszhangokért ide kell jönni! Hétvégén 4 koncert, gyertek!”

– tette hozzá epésen.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló