Celeb

Tudtad, hogy Steve Buscemi tűzoltó volt, és részt vett a 9/11 utáni mentésben?

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.12 | 12:23

1980 és 1984 között, mielőtt színész lett, Steve Buscemi hivatásos tűzoltó volt New Yorkban. Amikor támadás érte a World Trade Centert 2001. szeptember 11-én, önkéntesként újra magára öltötte a mundért.

(kép: AFP PHOTO / ANGELA WEISS)

Steve Buscemi-t filmek egész sorából ismeri a közönség, kivételes tehetségű színész, számtalan filmben és pár tévésorozatban alakított kisebb és nagyobb szerepeket. Azt viszont kevesen tudják róla, hogy 1980 és 1984 között hivatásos New Yorki tűzoltó volt, és innen váltott a színészetre – de úgy, hogy a régi jó baráti kapcsolatait a régi kollégákkal azóta is őrzi. Amikor a szeptember 11-én becsapódtak a World Trade Center tornyaiba a repülők, másnap a színész önként jelentkezett szolgálatra. A rá következő héten 12 órás műszakokban kereste a túlélőket. Jó párszor próbálták lefotózni és meginterjúvolni, de minden megkeresést és felkérést határozottan visszautasított.

Később azt nyilatkozta, hogy ez a munka segített neki feldolgozni az tragikus eseményeket, ha úgy vesszük, olyan volt, mint egy terápia. A színész 2014-ben egy dokumentumfilmet is készített Good Job címmel az HBO számára, ami a New Yorki tűzoltók történetét dolgozza fel, népszerűsíti őket, sőt azt az üzenetet is közvetíti a lánglovagok számára, hogy ne féljenek segítséget kérni, ha a munkájuk során bármilyen, nehezen feldolgozható trauma éri őket.

 

View this post on Instagram

 

Young Steve Buscemi working as a Firefighter, early 1980s

A post shared by History In Images (@history_in_images) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.