Celeb

Gombos Edina elárulta, mennyi az órabére egy pedagógusnak Amerikában

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.24 | 13:18

Meg fogsz lepődni!

Forrás: TV2

Gombos Edina videóiban gyakran beszél arról, hogyan él Amerikában, most például az oktatási rendszert ismertette meg követőivel. Lánya, Miranda már gimnazista, fia, Matteo pedig a harmadik osztályt kezdte meg. Gombos Edina kifejtette, hogy Floridában is jellemző a pedagógushiány, akárcsak Magyarországon és a tanárok bérére is kitért.

Alapvetően nagyon gyakorlatias az oktatás. Sajnos a tanárhiány itt is hatalmas probléma, egy pedagógus 27 dollár körül kap fizetést óránként, ami tényleg átlag alatti sok államhoz képest.

Hozzátette azt is, hogy a gyerekeket szerénységre nevelik:

Két héten keresztül adómentesen vásárolhatunk tanszereket, iskolaszereket, ruhákat, cipőket, számítástechnikai eszközöket. A tanító szétosztja a gyerekek között a füzeteket, író- és rajzeszközöket. Ezért nem fontos, hogy nagyon drága, nekünk tetsző holmikat vegyünk az üzletekben. Teljesen felesleges lenne, mert nem is biztos, hogy a mi gyerekünk használná. Általános alsóban ezzel próbálják meg elejét venni a flancolásnak és egymás cikizésének, és azt is mondják, ne a ruhájukkal, hanem az egyéniségükkel és a teljesítményükkel akarjanak kitűnni a tömegből


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló