Celeb

Leonardo DiCaprio a Marsra utazna

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.05 | 20:30

DiCaprio arra utalt egy beszélgetésen, hogy elmegy a Marsra a SpaceX projekt keretében. Nem egy talk show-ban volt, hanem Barack Obama amerikai elnökkel és egy klímaváltozási szakértővel beszélgetett, ezért nem biztos, hogy viccelt.

Ha éppen nem celebek laza és léha életét éli DiCaprio, elkötelezetten küzd a klímaváltozás ellen. Van egy alapítványa is, mellyel ilyen célokra gyűjt pénzt. Olyan fontos szereplő a klímaváltozás elleni harcban, hogy az amerikai elnök egy szakértő mellett vele beszélte meg az aktuális problémákat e téren a minap.

A Fehér Ház házi konferenciája, a South by South Lawn keretein belül ült le klímaváltozásról beszélgetni az amerikai elnök, Dr. Katharine Hayhoe klímaszakértő és a DiCaprio.

Kép: Alex Wong/Getty Images
Kép: Alex Wong/Getty Images

Hayhoe utalt a beszélgetésen Elon Musk – aki más cégek mellett a Tesla alapítója – SpaceX nevű projektjére. Musk embereket szállítana a Marsra, rengeteg pénzt fektet ebbe, és hisz abban, hogy egy lépéssel közelebb hozhatja az emberiséget egy másik bolygón való élethez. Azt fejtegette a szakértő, hogy szívügyévé kell tennie a klímaváltozás elleni harcot minden emberi lénynek, aki a Földön él.

Majd viccelődött egyet azzal, hogy nem akarja tudni, hogy bárki van-e annyira őrült, hogy bejelentkezzen egy Mars-utazásra.

„Én igen.”

– vágta rá DiCaprio.

Erre Hayhoe próbált meggyőződni arról, hogy csak viccel, de Obama is közbelépett. „Szerintem elismerné, hogy őrült ” – mondta az elnök.

Musk korábban azt nyilatkozta, hogy az első Mars-utazók akár bele is halhatnak a kalandba, ugyanakkor lefektethetik az alapjait annak, hogy egyszer biztonságosan utazhasson az emberiség a Marsra. Ha DiCaprio komolyan beszélt, akkor valószínűleg nem az elsők között szállna űrhajóra.

Attól, hogy a Marsra menne, a klímaváltozás elleni harc hogy lenne megnyerve?

(Nyitókép: Alex Wong/Getty Images)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló