Celeb

Brad Pitt mentette meg Gwyneth Paltrow-t a zaklató producertől

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.11 | 12:13

Harvey Weinstein nála is bepróbálkozott, de a színésznő későbbi pasija, Brad Pitt felelősségre vonta ezért. Közben pedig előállt Pitt későbbi szerelme, Angelina Jolie is: vele is erőszakoskodott a filmguru.

Harvey Weinstein (kép: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Tegnap még azt írtuk, hogy dagad a Weinstein-botrány, de ez már nemcsak hogy dagad, de fel is robbant azóta. Mint ismeretes, Hollywood egyik legmenőbb producerét többen megvádolták azzal, hogy kihasználta a helyzetét, és szexuális szolgáltatásokhoz kötötte a munkalehetőségeket, erőszakosan, zaklatóan lépett fel nőkkel, ha a helyzet úgy hozta. A sztorit robbantó New York Times cikk még főleg asszisztensekről, modellekről, pályájuk elején járó színésznőkről (például Ashley Juddról) szólt, azóta viszont néhány A-listás híresség is elárulta: a producer velük is ezt csinálta karrierjük elején. A cikk szerint

Weinsteinnek az évek során kb. 8 ügyben kellett valamilyen alkut kötnie, hogy ne pereljék be, és ne tudódjon ki az ügy.

A két legnagyobb név a listáról Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie, mindkettőjüket pályájuk elején akarta behálózni a producer, Paltrow-nál pedig olyan szinten eldurvult nyomulás, hogy a színésznő későbbi pasijának, Brad Pittnek kellett közbelépnie, hogy Weinstein állítsa le magát. Az eset a ’90-es évek közepén történt, Gwyneth fogdosásról mesélt, pár évvel később Angelina Jolie-nak korábbi stádiumban sikerült elhárítania a közeledést, de nem kétséges, Weinstein nála is bepróbálkozott, kényelmetlen helyzetbe hozta Jolie-t. A producer kedvelt húzása volt, hogy fürdőköpenyben nyitott ajtót az interjúra érkező fiatal színésznőknek és modelleknek, akiket aztán közös zuhanyzásra invitált. Az egyik őt vádoló nő szerint a férfi egyenesen megkérte rá, hogy nézze végig, ahogy maszturbál.

Az hogy a filmmogul rendszeres rámozdul színésznőkre, nyílt titok volt Hollywoodban, annyira, hogy Seth MacFarlane a 2013-as Oscar műsorvezetője simán viccelődött is ezzel:

The 2013 Oscar Nominations

Seth MacFarlane and Emma Stone announce the nominees for the 2013 Academy Awards. Photo: Getty Images. Subscribe to the WSJ Live YouTube Channel – http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=wsjdigitalnetworkork More WSJLive YouTube: http://www.youtube.com/wsj Facebook: http://www.facebook.com/wsjlive Twitter: https://twitter.com/WSJVideo WSJ: www.wsj.com

A nagy hatalmú producer húzásait ennek ellenére úgy tűnik, sokan elnézték a szakmában. Az ügy kipattanása után Ben Affleck szintén próbált úgy tenni, mintha most hallana erről először a dologról, de a Weinsteint most legharciasabban támadó színésznő, Rose McGowan hazugsággal vádolja a színészt, állítása szerint korábban Affleck szemtől-szembe mondta neki, hogy megpróbálta szép szóval leállítani a producert, amikor már kellemetlenné vált a közeledése McGowannek:

Az ügy rengeteg fontos embernek nagyon kellemetlen, egy sor híres színész és politikus köszönhet nagyon sokat a filmmogulnak.

Weinsteint azóta kirúgta a saját cége, a legfrissebb hírek szerint pedig válik tőle a felesége, ő maga pedig Európába menekült, ahol állítólag szexfüggőségét kezelteti. Időközben a volt elnök, Barack Obama is elhatárolódott Weinsteintől, akinek lánya, Malia nemrég gyakornok volt a producer cégénél.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.