Celeb

A világ leggazdagabb rappere még mindig csak 48 éves

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.05 | 16:13

Puff Daddy, P. Diddy, vagyis Sean Combs november 4-én született - itt az ideje, hogy felidézzük a rapper pályafutását.

Puff Daddy nem csak a világ leggazdagabb rappere, de a Forbes Magazin listája alapján jelenleg ő vezeti a Föld legjobban kereső 100 celebje toplistát, ugyanis összesen 5,1 milliárd dollárt keresett egy év alatt.

A zeneszerző-producer-rapper pályája pontosan 20 évvel ezelőtt kezdődött, már ekkor is szerepelt az amerikai Forbes celeb listáján, de csak idén szerezte meg az első helyet a sztárok között. És hogy miből származik ennyi pénz? A legtöbbet az elmúlt évben a Bad Boy-turné, a Ciroc Vodkával való együttműködés és a saját ruhamárkája (Sean John) hozta neki.

Fotó: Scott Gries/ImageDirect

A Sean Combs néven született előadó pont 20 éve, 1997-ben kezdte meg rapper karrierjét, és az elmúlt két évtized alatt talán ő változtatott legtöbbször színpadi művésznevet. Volt már Puffy és P. Diddy és Diddy is. Először 2001-ben P. Diddyre változtatta a nevét, majd négy évvel később pedig újra változtatott, és a P-t is elhagyta a nevéből. Aztán 2014-től újra a legismertebb, Puff Daddy nevét használja.

Idén pont a születésnapján állt elő a legújabb név ötletével, és kijelentette, hogy mostantól

Love, vagyis Brother Love az a név, amire hallgat.

Aztán felébredt a születésnapi bódulatból, és meg is osztotta az internet népével, hogy bizony csak viccelt, és mindenki úgy szólítja őt, ahogy akarja. Ez a videó is úgy kezdődik, hogy a rapper elmondja, hogy ez az egész ügy legnagyobb tanulsága, hogy soha ne játszadozz az internettel.

De honnan indult Puff Daddy?

Sean Combs a New York-állambeli Mount Vernonban nőtt fel. A Howard University egyetemen kezdett komolyabban foglalkozni a hip-hop zenével, majd miután az Uptown Records-nál kapott gyakornoki állást, elég hamar producerként kezdett el dolgozni: ő egyengette például Mary J. Blige karrierjét.

1993-ban otthagyta az Uptown-t, hogy megalapítsa saját kiadóját, a Bad Boy Entertainment-et, és leszerződteti többek között Faith Evans-t, Craig Mack-et és Notorious B.I.G.-t is. 1994-re a Bad Boy már több mint 12 millió lemez kiadását tudhatja maga mögött, olyan előadókkal, mint a Boyz II Men, a TLC, az SWV és Aretha Franklin. Combs a zeneipar mellett más üzletágakban is beindul: éttermet nyit, beszáll a ruhaiparba és megalakítja a Bad Boy Films mozis céget is.

Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images

1997-ben jön ki első szóló albumával (No Way Out), amelyen Notorious B.I.G., Busta Rhymes is vendégeskedik. Több nagy sikerű sláger is születik ebben az időszakban: a Can’t Nobody Hold Me Down és a Notorious B.I.G. tiszteletére készített I’ll Be Missing You.

Sean Combs hatása nem csak a hip-hop zenében és a zeneiparban jelentős, hanem a divatban és a filmiparban is, a celebek világáról és Hollywoodról már nem is beszélve. Puff Daddy egy sokoldalú híresség, aki rapperként, producerként, kiadóként, színészként és divattervezőként is folyamatosan alkot: nem is véletlen, hogy a 48 éves rapper megszállottan munkamániás. És még mindig nincs 50.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.