Celeb

Meghalt Palotai Zsolt, DJ Palotai – a halála előtt megrázó interjút adott

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.19 | 10:08

Mindössze 62 évesen elhunyt az egyik legismertebb magyar underground dj, akinek a neve összefonódott - többek között - a Tilos Rádióval is.

Palotaira az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik legfontosabb meghonosítójaként tekintettek, a kilencvenes évek elejétől a magyar zenei élet fontos alakja volt. A rendszerváltás időszakában a Tilos az Á Klub művészeti vezetője, majd a Tilos Rádió zenei főszerkesztője volt – írja a Magyar Hang.

A dj éppen halála napján kapott rangos díjat Budapesttől, a Pro Cultura Urbis elismerésben részesítették Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkássága, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként.

Dacára a sikereknek, nem volt optimista az utolsó időszakában. Palotai az rtl.hu-nak adott utolsó interjújában – napokkal a halála előtt – arról beszélt, hogy a zene pontosan megmutatta, mi vár ránk, de megemlítette az 1999-es fosztogatásokba, zavargásokba és gyújtogatásokba fulladt Woodstock fesztivált is is, amiből szerinte már látszott, hogy mit hoz a jövő.

Azt kell mondjam, hogy azóta lassan sikerül elpusztítanunk a civilizációnkat is. És látva, ami most van akár az orosz-ukrán háborúban, de főleg most Izraelben, ez a brutalitás tényleg felfoghatatlan. Nem legyőzni akarják az ellenfelet, hanem elpusztítani. És a zene 1999-ben pontosan megmutatta, hogy mi következik

– fogalmazott.

A jövőképe a november 14.-i interjú szerint sötét volt.

„Most? Talán, hogy nincs jövő.Volt egy kimutatás, hogy mi a legnagyobb különbség a 2000-es évek zenéi meg a mostaniak között. Hát kérlek szépen, az, hogy ma sokkal szomorúbbak a zenék. Nincs jövő. Ezt érzed”

– mondta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló