Celeb

Natalie Portman keményen beletaposott Jessica Simpson lelkébe bikinis megjegyzésével

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.06 | 13:48

Natalie Portman egy interjúban mondott olyat, amit nagyon nem tetszett Jessica Simpsonnak, aki a közösségi médiában vágott vissza.

Jessica Simpson vérig sértődött Natalie Portman egy róla szóló mondatán, és kifakadt a Twitteren.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica Simpson (@jessicasimpson) által megosztott bejegyzés,

Az ügy előzménye, hogy Natalie Portman új filmje, a Vox Lux promotálása kapcsán, amelyben egy feltörekvő rocksztár felnőttkori énjét alakítja, szóba hozta Jessica Simpson egy fiatalkori magazinfotóját,

ami annak idején nagyon elgondolkodtatta őt.

Nem rosszindulatból tette, inkább csak erősen félreérthetőek voltak a szavai.

Mivel a Vox Lux-film a tinédzser korától kíséri végig egy énekes rocksztár rögös útját, aki nagyon hirtelen és váratlanul válik sztárrá, így Portman nyilván visszanyúlt saját emlékeihez azokban az időkben, amikor ő is tini volt, hogy felidézze azokat a gondokat, és kétségeket, amelyek a nagybetűs nővé válás előtt gyötrik a fiatal lányokat. Ennek kapcsán mesélte el azt az USA Today riporterének, hogy amikor fiatal lányként, 1999-ben meglátta a vele egykorú  Jessica Simpson fotóját egy magazinban, ahol

a kép mellett nagybetűvel ki volt emelve, hogy „szűz vagyok”, de ugyanakkor Jessica egy szexi, kihívó bikinit viselt, nagyon összezavarodott.

Az interjúban azt mondta:

Emlékszem, amikor tiniként láttam ezt a képet, teljesen összezavarodtam, mivel fogalmam se volt róla akkor, hogy ez az üzenet most mit is akar mondani nekem fiatal nőként, lányként.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natalie Portman (@natalieportman) által megosztott bejegyzés,

Portman ezzel valószínűleg mindössze arra utalt, hogy a zeneipar és a média által közvetített üzenetek mennyire befolyásolják a fiatalok életét, testükről alkotott véleményét – nyilván legtöbbször helytelen irányba terelik őket.

Jessica Simpson azonban, aki a ’90-es évek végétől tinik millióinak volt a kedvence, nagyon is magára vette ezt a megjegyzést, és Twitter oldalán osztotta meg csalódottságát. Keserű hangvételű üzenetében azt írta:

Natalie Portman, nagyon csalódott voltam ma reggel az interjúdat olvasva, amiben azt nyilatkoztad, hogy összezavart téged az az 1999-ben készült fotóm, amiben bikinit viselek, és kijelentem, hogy még mindig szűz vagyok.

Hozzátette: „mint közszereplők, mindketten tudjuk, hogy a rólunk kialakult képet nem mindig tudjuk befolyásolni, mivel az az ipar, amiben dolgozunk, megpróbál beskatulyázni minket. Ennek ellenére én megtanultam önmagam lenni, és elismerni azt, hogy bizony minden nő másképp fejezi ki önmagát, és ezt ma is vallom.”

Ahogy azt is, hogy szexi bikinit viselni és büszkének lenni a saját testünkre nem egyenlő azzal, hogy szexelünk.

Majd a folytatásban azt írta:

Mindig is próbáltam példaképe lenni minden nőnek, és rávezetni őket arra, hogy úgy nézzenek ki, ahogyan csak akarnak, és azt viseljenek, amit csak szeretnének, és szexeljenek, vagy épp ne, akivel csak akarnak. Mindenkinek ott van a kezében a hatalom, hogy saját maga felett rendelkezzék.

Fontos, hogy ne ítéljünk el más nőket mi magunk sem viselkedésükért, ahogy – mint írta – ő sem szeretne senkit sem megszégyeníteni saját döntései miatt.

A Times Up mozgalom idején, miközben remek munkát végeztél a nőkért, téged is erre biztatlak

– zárta sorait a csalódott énekesnő.

Jessica Simpson miután megosztotta a Twitteren gondolatait, azonnal özönleni kezdetek a vélemények – pro és kontra. Volt, aki azt írta, hogy az énekesnő totálisan félreértette a színésznő szavait, hiszen Portman globálisan beszélt a problémáról, és nem személyeskedésnek szánta szavait.

A BuzzFeed lap szerkesztője Louis Peitzman azt írta:

Portman egyáltalán nem kritizálta azért Jessica Simpsont, mert bikinit viselt, sokkal inkább arra a kettős mércére mutatott rá, ami jellemző volt a 2000-es évek popvilágára, miszerint egy tinisztárnak egyszerre kellett szűznek és ultra szexinek mutatkoznia – ez volt az elvárás.

Mások szerint meg épp Jessica Simpson értelmezte jól a színésznő nyilatkozatát, és kiálltak mellette.

Gyorsan jött a válasz is – Natalie Portman bocsánatot kért

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natalie Portman (@natalieportman) által megosztott bejegyzés,

Végül megjött a válasz az illetékestől is, és

Natalie Portman személyesen tisztázta magát, és őszintén bocsánatot kért Jessica Simpsontól szavaiért.

A Twitter közzétett válaszában a színésznő azt írta:

Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy egy nőnek igenis joga van azt viselni, amit szeretne, és úgy viselkednie, ahogy szeretne – anélkül, hogy ezért őt bárki is bírálná.

Hozzátette:

Azt, hogy össze voltam zavarodva a fotód láttán, arra értettem, hogy fiatal lányként kerültünk hirtelen mindketten a nagy nyilvánosság elé, és a média zavaros, ellentmondásos üzenetei miatt én nem igazán tudtam, hogyan is kellene viselkedni lányként, nőként.

Végül a színésznő így zárta bocsánatkérést:

Nem bíráltalak téged, nem akartalak megszégyeníteni, és nagyon sajnálom, hogy megsértettelek a szavaimmal. Nagyon tisztelem a tehetséged, a hangod, és azt, ahogyan minden nőt szerte a világon magabiztosságra ösztönzöl.

Reméljük, ezzel rendeződött is kettőjük nézeteltérése.

Címlapi kép: Instagram


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló