II. Erzsébet

Ezért fogják II. Erzsébet királynőt ólom koporsóban eltemetni

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.13 | 18:18
  • trendindex: 4

A királynő koporsója, akárcsak Diana hercegnő vagy Fülöp herceg koporsója, ólommal lesz kibélelve. 

Az a gyakorlat, hogy a királyi családtagokat ólommal bélelt koporsóba helyezik, több száz évre nyúlik vissza, hiszen évszázadokon át királyokat, királynőket, hercegeket és hercegnőket helyeztek ólomkoporsókba, hogy jobban megőrizzék a testüket.

A hagyomány abból az időből származik, amikor még nem álltak rendelkezésre modern tartósítási módszerek, hiszen a bomlás nyilvánvalóan a királyoktól a parasztokig mindenkit érint.

A koporsóba került királyok tovább maradtak jó állapotban a haláluk után, hiszen az ólommal bélelt koporsók lassítják a test bomlását, mivel a nedvességet távol tartják a koporsótól.

A legszebb romok Nagyvázsony körül, varázslatos túrát mutatunk, nézz bele te is a videóba!

Az ólom nem bomlik, így légmentesen zárva marad, megakadályozva a bomlást, de a szagok és gázok távozását is. Ám azért kicsit bizarr, hogy Erzsébet királynő koporsója már 30 éve elkészült, így az uralkodó már életében alaposan szemügyre vehette azt.

Ez a fajta koporsó Európában évszázadokon át a leggazdagabbak kivételével nem volt megfizethető, és az Egyesült Királyságban még mindig törvényileg kötelező a föld fölé temetendő holttestek esetében.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.