Sztárok

Tízezer fontért árvereznének el egy jegyzetfüzetet

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.17 | 15:48

A Radiohead második albumának felvételekor írták tele.

Jó esetben tízezer fontos, azaz 4,1 millió forintos leütési árat is elérhet az a jegyzetfüzet, amelybe a Radiohead tagjai ötleteltek második albumuk felvételének idején. A banda egy kertészet pajtájában rögzítette a The Bends című lemezét, 1993-ban. A hangszereket és a hangosítási rendszert egy férfitól kölcsönözték.

A “stúdióban” hagyott cuccokról a férfi maga dönthette el, hogy megtartja vagy kidobja. A rajzokkal, akkordokkal és dalszövegekkel telefirkált A2-es jegyzetfüzetnek szerencséje volt. Megtartotta és több mint húsz évvel később most elárverezi. A nyolc oldalas jegyzetfüzet

“bepillantást enged a Radiohead történetének meghatározó időszakába”.

Az irka két ismeretlen dal (Too Easy, Idiot Boy) vázlatai mellett, a Street Spirit (Fade Out) című klasszikus szövegét és a kiadatlan Dead Bank Clerk jegyzeteit tartalmazza.
Az Omega Auctions február 23-i árverésén lesz egy 1960-as Fender basszusgitár is. Ezt Jonny Greenwood használta a The Bends felvételeihez. Nemrég valaki 7600 fontot adott egy demókazettáért, amit a még középiskolában alapított On A Friday neve alatt vett fel a Radiohead.

 Nuus.hu

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
Szuperhős lesz Pierce Brosnan
  • szerző:nuus
  • 2021. 03. 26.