Sztárok
Tatai Robi hagyományos ételekből korszerű finomságot varázsol
Tatai Robinál nem volt B terv. Ahogy mondta: „Kiskorom óta a konyhában sündörögtem. Eldöntöttem szakács leszek. Nem volt B terv.”
A Szlovákiában élő fiatalember tavaly szeptemberben lett a Séfek séfe című műsor győztese és lopta be magát a nézők szívébe.
Nyereménye, hogy a TV2 jóvoltából részt vehet a Bocuse d’Or kurzusán, amely a világ legjobb séf iskolája Franciaországban, ahol a francia konyhára jellemző technológiákkal fog megismerkedni. A három hetes kurzus alatt a tengeri ételekről is tanulnak majd, valamint Michelin-csillagos éttermeket is meg fognak látogatni.
Robi nem tétlenkedett a műsor után és 2018 januárjában megjelentette első szakácskönyvét – Hagyományos ételek újragondolva címmel.
A hiánypótló kötet mit sem bizonyít, mint Robi elhivatottságát, szakértelmét és azt, hogy mennyire érti az ízeket, hiszen olvashatjuk és a gyönyörű fotókon láthatjuk, hogy különleges párosítást, variációt, rengeteg érdekességet állított össze receptjeivel, melyeket az évek, gyakorlások során tökélyre fejlesztett.
A könyvben az ételek egyszerre különlegesek ám egyszerűen elkészíthetők, legyen az leves, főétel vagy desszert. Robi szem előtt tartva a hagyományokat, ezt a szakácskönyvet hobbiszakácsok és háziasszonyok részére állította össze, akik szeretnének egy kicsit elrugaszkodni a hétköznapi főzéstől.
Hétköznap vagy ünnepnap? Nem kell mást tennünk, mint fellapozni Robi könyvét és mester keze vezet bennünket majd ezen a gasztronómiai utazáson.
(Fotók: Facebook)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.