Sztárok

Tatai Robi hagyományos ételekből korszerű finomságot varázsol

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.08 | 14:51

Tatai Robinál nem volt B terv. Ahogy mondta: „Kiskorom óta a konyhában sündörögtem. Eldöntöttem szakács leszek. Nem volt B terv.”

A Szlovákiában élő fiatalember tavaly szeptemberben lett a Séfek séfe című műsor győztese és lopta be magát a nézők szívébe.

Nyereménye, hogy a TV2 jóvoltából részt vehet a Bocuse d’Or kurzusán, amely a világ legjobb séf iskolája Franciaországban, ahol a francia konyhára jellemző technológiákkal fog megismerkedni. A három hetes kurzus alatt a tengeri ételekről is tanulnak majd, valamint Michelin-csillagos éttermeket is meg fognak látogatni.

Robi nem tétlenkedett a műsor után és 2018 januárjában megjelentette első szakácskönyvét – Hagyományos ételek újragondolva címmel.

A hiánypótló kötet mit sem bizonyít, mint Robi elhivatottságát, szakértelmét és azt, hogy mennyire érti az ízeket, hiszen olvashatjuk és a gyönyörű fotókon láthatjuk, hogy különleges párosítást, variációt, rengeteg érdekességet állított össze receptjeivel, melyeket az évek, gyakorlások során tökélyre fejlesztett.

A könyvben az ételek egyszerre különlegesek ám egyszerűen elkészíthetők, legyen az leves, főétel vagy desszert. Robi szem előtt tartva a hagyományokat, ezt a szakácskönyvet hobbiszakácsok és háziasszonyok részére állította össze, akik szeretnének egy kicsit elrugaszkodni a hétköznapi főzéstől.

Hétköznap vagy ünnepnap? Nem kell mást tennünk, mint fellapozni Robi könyvét és mester keze vezet bennünket majd ezen a gasztronómiai utazáson.

(Fotók: Facebook)

 Nuus.hu
Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...