Deluxe

Ennyibe kerül egy szuperjacht üzemanyaga – manhattani lakást és egy Tesla Model S-t is kijön belőle

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.06 | 15:48

A Dilbar szuperjacht hatalmas tartályai nem kevesebb, mint 250 millió forintnyi üzemanyagot fogadnak be.

Ha egy megayacht megvásárlása nagy teljesítmény, akkor a behemót fenntartása is megérdemel egy trófeát. Sok világhírű szuperjacht több százmillió dollárba kerül, de elgondolkodott már azon, hogy mennyibe kerül, hogy eljuttassa egyik pontról a másikra?

A Dilbar jacht a világ egyik legnagyobb térfogatú jachtjának számít. Hihetetlen technológiája és puszta mérete miatt rekordot döntött, és a német Lürssen hajógyár bocsátotta vízre 2016-ban. A világ negyedik leghosszabb jachtja, amely százfős legénység befogadására képes, 1 000 049 literes üzemanyag-kapacitással is büszkélkedhet.

A Dilbar szuperjachton egyetlen tankolás helyett akár két Lamborghini Aventadort is vásárolhatunk; vagy egy otthont.

A Dilbar szuperjacht hatalmas tartályai nem kevesebb, mint 250 millió forintnyi üzemanyagot fogadnak be.

A Dilbar szuperjacht tulajdonosa biztosan nem tartozik az aggódó lelkek közé. Ő ugyanis a jól ismert Alisher Burkhanovich Usmanov, üzbég származású üzleti mágnás és filantróp. A Bloomberg Billionaires Index 2021-es jelentése szerint Alisher Usmanov becsült nettó vagyona 17,9 milliárd dollár. A Forbes szerint a Facebook befektetője több mint 2,6 milliárd dollárt adományozott olyan célokra, mint az egészségügy és az oktatás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló