Deluxe

Ennyibe kerül egy szuperjacht üzemanyaga – manhattani lakást és egy Tesla Model S-t is kijön belőle

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.06 | 15:48

A Dilbar szuperjacht hatalmas tartályai nem kevesebb, mint 250 millió forintnyi üzemanyagot fogadnak be.

Ha egy megayacht megvásárlása nagy teljesítmény, akkor a behemót fenntartása is megérdemel egy trófeát. Sok világhírű szuperjacht több százmillió dollárba kerül, de elgondolkodott már azon, hogy mennyibe kerül, hogy eljuttassa egyik pontról a másikra?

A Dilbar jacht a világ egyik legnagyobb térfogatú jachtjának számít. Hihetetlen technológiája és puszta mérete miatt rekordot döntött, és a német Lürssen hajógyár bocsátotta vízre 2016-ban. A világ negyedik leghosszabb jachtja, amely százfős legénység befogadására képes, 1 000 049 literes üzemanyag-kapacitással is büszkélkedhet.

A Dilbar szuperjachton egyetlen tankolás helyett akár két Lamborghini Aventadort is vásárolhatunk; vagy egy otthont.

A Dilbar szuperjacht hatalmas tartályai nem kevesebb, mint 250 millió forintnyi üzemanyagot fogadnak be.

A Dilbar szuperjacht tulajdonosa biztosan nem tartozik az aggódó lelkek közé. Ő ugyanis a jól ismert Alisher Burkhanovich Usmanov, üzbég származású üzleti mágnás és filantróp. A Bloomberg Billionaires Index 2021-es jelentése szerint Alisher Usmanov becsült nettó vagyona 17,9 milliárd dollár. A Forbes szerint a Facebook befektetője több mint 2,6 milliárd dollárt adományozott olyan célokra, mint az egészségügy és az oktatás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló