Deluxe

Lefoglalták az orosz oligarcha 231 millió forintos páncélozott limuzinját – Putyin is ebben utazgatott

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.08 | 14:18

Szardínián lefoglalták az orosz oligarcha, Alisher Usmanov 670 ezer dolláros páncélozott Mercedes-Maybach limuzinját.

Szardínián lefoglalták az orosz oligarcha, Alisher Usmanov több mint 670 ezer dollárt érő páncélozott Mercedes luxuslimuzinját. A fekete Mercedes-Maybach S650 Guardot, amelyet úgy építettek, hogy ellenálljon a géppuskatűznek és a kézigránátos támadásoknak. Az olasz adórendőrség foglalta le Porto Cervóban, egy olasz tengerparti üdülőhelyen, Szardínia északi részén.

Ez a Mercedes szállíthatta Putyint “titkos látogatásai” során Szardíniára, amely az orosz oligarchák és politikusok kedvelt célpontja.

Arzachena polgármestere, Roberto Ragnedda korábban azt nyilatkozta az olasz sajtónak, hogy az orosz milliárdos rendszeresen vendégül látott államfőket, üzletembereket és olyan személyiségeket, akik világszinten alapvető szerepet játszottak a gazdaságban, a kultúrában, a politikában és az ingatlanügyekben.

A L’Unione Sarda című helyi lap szerint Usmanovnak egy 18 millió dolláros szardíniai villa is a tulajdonában van, valamint hat, 76 millió dollár értékű cég, amelyeket szintén lefoglaltak a hatóságok.

A szankciókkal sújtott orosz oligarcha becsült nettó vagyona 17,9 milliárd dollár, amivel a világ egyik leggazdagabb embere.

A 68 éves üzleti mágnás – aki korábban az Arsenal labdarúgóklub 30%-os részvényese volt – tulajdonosa az USM Holdingsnak, egy hatalmas konglomerátumnak, amely bányászatban és távközlésben vesz részt, beleértve Oroszország második legnagyobb mobilhálózatát, a MegaFont. Usmanov tulajdonában van az egyik legnagyobb, Dilbar nevű szuperjacht is.

Az Usmanov tulajdonában lévő lefoglalt Mercedes-Maybach S650 Guardot 2018-ban vásárolták. A páncélozott luxuslimuzin a milliárdosok kedvence, és több államfő, köztük Narendra Modi indiai miniszterelnök is használja személyes járműként.

A jármű VR10-es szintű védelemmel rendelkezik, amely a legmagasabb szintű védelemnek számít, amelyet egy sorozatgyártású autóban kínálnak.

A közel 6 centi vastagságú ablakok polikarbonát bevonattal rendelkeznek, és ellenállnak a páncéltörő lövedékeknek. Ezenkívül a páncélbevonat képes megvédeni az utasokat egy 2 méter távolságból, 13 kilogramm TNT által okozott robbanástól. A páncéllemez ugyan nehéz, de az autó 6,0 literes, ikerturbós V12-es motorja 523 lóerőt tud leadni, ami elektronikusan korlátozott, 200 kilométer/órás végsebességet biztosít.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló