Deluxe

Ez a whisky palackonként többe kerül mint egy budapesti lakás – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.02 | 18:50

Whisky-rajongók, íme egy hír az önök számára!

Skócia legrégebben működő lepárlója – a Glenturret – első ízben dobott piacra egy látványos 50 éves whiskyt. Az erősen limitált példányszámú szeszt a Sotheby’s árverésén a “Whisky in Lalique” aukció részeként kínálják, és ez a párlat több okból is megér egy pár sort!

A Lalique francia luxus kristálymárka által készített, fekete kristály dekanterben bemutatott luxust egy 1972-ben töltött, egyetlen megmaradt hordóból merítették.

Az elmúlt öt évtizedben újratöltött Sherry-hordóban érlelték, és gyönyörű antik tölgyfa színben kerül forgalomba.

A whiskyt egy egyedi művészeti alkotással együtt kínálják majd, amelyet a Method Stúdióval együttműködve dolgoztak ki, akik Matthew Draper skót művészt bízták meg a projekt megvalósításával. A “Loch Turret” címet viselő alkotás az ősi édesvízi Loch Turretet ábrázolja, amely a Glenturret Distillery-t látja el a vízzel, amelyet aztán whiskyvé alakítanak át.

Johnny Fowle, a Sotheby’s Whisky & Spirits North America és EMEA vezetője elismerően nyilatkozott:

Ez az 50 éves The Glenturret whisky sokkal többet képvisel, mint a szeszfőzde történelmének mélysége. A Glenturret az elmúlt évben gyorsan Skócia gasztronómiai központjává vált, és a Sotheby’s számára nagy öröm, hogy részese lehet ennek a mérföldkőnek az útjukon.

A Glenturret 50 Years Old 2022. szeptember 12-től lesz elérhető a www.theglenturret.com oldalon. A 150 darabos tétel első palackját a továbbiakban a Sotheby’s augusztus 30. és szeptember 9. között zajló Whisky in Lalique aukcióján kínálják majd eladásra, 69.323 dolláros becsült áron.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló