Életmód

6 dolog, amitől szabadulj meg még az év első hónapjában

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.06 | 06:35

Nem szorgalmazzuk, hogy különféle fogadalmakat tegyél az új esztendőre, tudjuk, hogy azokat nehéz betartani, az ember könnyen belebukik már januárban, ha nem gondolja át rendesen az elhatározását és nincs meg a kellő motiváció. Azonban, hogy ne érezd magad teljesen hasztalannak, néhány dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy ez az év most más legyen, mint az eddigiek.

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

Az új kezdet mindig plusz energiával tölthet fel minket, sokan pont ezért kezdenek bele őrült fogyókúrába, testedzésbe, leszokásba januárban. Hogy ne fogyjon el idő előtt a lelkesedés, apróbb lépésekben is elindulhatsz a célod felé, például szabadulj meg néhány fizikai és lelki tehertől, ami hátráltathat abban, hogy kiteljesedj 2018-ban. És tudod mi ebben a legjobb? Hogy ha ezt megtetted, akkor ennyi, ki is pipálhatod és haladhatsz tovább az életeddel.

Íme 6 dolog, amit azonnal dobj ki, hogy tiszta lappal kezdődhessen az új év.

1. A fürdőszobai mérleg

Klasszikus, de muszáj ezzel kezdenünk. Ott az a kis szerkezet a kőpadlón, amely minden erejével azon van, hogy rommá döntse a maradék önbizalmunkat is. Bármit mutat, azzal nem leszünk kibékülve, a karácsonyi lakomák után legalábbis biztosan nem. Tulajdonképpen mire jó, ha az ember egy szám bűvkörében ítéli meg a saját „eladhatóságát”? Mégis mit tesz plusz néhány felszaladt kiló? Tényleg ennyire fontos lenne, hogy igazodjunk a konfekciómérethez és az elvárásokhoz? Sokkal fontosabb, hogy jól érezzük magunkat a saját testünkben, ha pedig a tükörben nem tetszik amit látunk, akkor legyen hozzá erőnk, hogy változtassunk rajta. De ne egy mérleg mondja már meg, hogy elég jók vagyunk-e!

2. A dugi cigi

Cipőbe rejtve, a bugyisfiókba dugva, a hűtő tetejére rakva. Mert sose tudhatod, mikor üt be a krach, amikor tényleg muszáj elpöfékelni legalább egy szállal, hogy túlélje az ember, még akkor is, ha már évekkel ezelőtt leszokott róla. Amíg egy légtérben vagy vele, addig mindig kísértés lesz. Olyan, mint a spájzba rejtett csoki vészhelyzet esetére. Pontosan tudod, hogy eljön az idő, mikor nem tudsz majd neki ellenállni, a cigaretta is éppen így működik, csak éppen tízszer olyan káros, mint egy ártatlan nassolás. Hagyod, hogy a fejed fölött lebegjen a gondolata? Vagy inkább megszabadulsz tőle egyszer s mindenkorra?

3. A cukros löttyökhöz való vonzódásod

Ezek a lónyálak észrevétlenül tudnak bekúszni az ember életébe. Néhanapján a moziban, a popcorn mellé, igen. Aztán a vendégségben, ahol néhány pohárkával elszopogat az ember a rántotthús után, rendben. Aztán azon kapod magad, hogy a reggelid mellé is kólát kívánsz. Furcsa kemikáliák, töménytelen mennyiségű cukor és színezőanyag az, amit a szervezetedbe viszel ilyenkor. Ideje lenne bevallanod, hogy erre egyáltalán nincs szüksége a testednek. Válts egészségesebb itókára, ez nem jelenti azt, hogy ezek után csak forrásvizet ihatsz egész életedben.

4. A sok gönc, amit már nem viselsz

Fogadjunk, hogy minden reggeled így indul. Állsz a csumára pakolt ruhásszekrényed előtt és legalább 10 percig mélázol rajta, hogy mit vegyél fel. A bőség zavarában lehetetlen tájékozódni és emberi időben kitalálni, hogy mit is lenne jó ma viselni, és az ég irgalmazzon, ha még késésben is vagy. Itt az ideje egy nagy gardróbfrissítésnek, mely során elbúcsúzhatsz a már nem hordott és divatjamúlt ruháidtól, rendszerezheted a kedvenc darabjaidat és eldöntheted, hogy melyek azok, amelyeket jó lenne gyakrabban viselni. Mindenkinek megvannak azok a féltve őrzött ruhái, amik várják a napot, mikor végre eljön az ő idejük. Ha évek óta kuksolnak a szekrény mélyén, akkor tájékoztatunk róla: ez a nap sosem fog eljönni, ha eddig nem. Csak azt tartsd meg, ami jól áll, kényelmes és szereted viselni.

5. A könyv, amit úgysem fogsz soha befejezni

Eldöntötted, hogy idén több könyvet akarsz elolvasni? Az egyik legjobb fogadalom, amit tehetsz, de azt tanácsoljuk, hogy inkább ne görcsölj rá. Ha úgy érzed, hogy néhány klasszikust nem érzel a magadénak, akkor egyszerűen hagyd félbe a könyvet, nem dől össze a világ, ha neked nem jön be, amiért a többség rajong. Válassz olyan olvasmányokat, amik feltöltenek, inspirálnak és el tudsz merülni bennük!

6. A régi lejárt sminkek

A helyzet hasonló, mint a gardróbod esetében, csak itt még a bőröd egészsége is veszélybe kerülhet, ha lejárt termékeket kenegetsz rá. Minden egyes sminkterméknek megvan a lejárati ideje, és elérkezett a pillanat, hogy erre több figyelmet szentelj, mint eddig. A felbontástól számított időtartam nem véletlenül van feltüntetve, amint megváltozik bármelyik smink állaga, szaga vagy színe, szabadulj meg tőle, mert csúnya következményei lehetnek, ha továbbra is használod őket. Ezért sem érdemes sok terméket felhalmozni, hiszen ennyi idő alatt lehetetlen elfogyasztani őket, csak nagy sírás-rívás lesz, ha a szinte használatlan sminkek landolnak a kukában, mert utolérte őket a vég.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló