Életmód

5 titkos összetevő, ami segít leadni az ünnepek alatt rád rakódott kilókat

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.07 | 18:22

Az indiaiak tudják, mi az egészség és a hosszú élet titka. Éppen ezért érthető, hogy a tuti egészségtipp Indiából érkezik az extra kilók leadására is, ami karácsony és szilveszter után sok embert érint a nyugati világban.

Mungóbab

A, B, C, és E vitaminban gazdag, sok ásványi anyagot tartalmaz, kalciumot, vasat és káliumot. Fehérje és rosttaralma jelentős. Utóbbi hozzájárul a jóllakottság érzéséhez.

Tehát, a következő csodaszerek segítenek abban, hogy könnyebben olvadjon rólad az extra:

Chili

Gyorsítja az anyagcserét, segíti a zsírégetést… bizonyos mennyiség fölött pedig szépen kipucol. csak arra ügyelj, hogy otthon érjenek a nagy hasmarsok.

Curry

A curry minden formában tökéletes, ideális fűszer, amelyet Indiában a hagyma és a fokhagyma helyettesítésére is használnak, hiszen a vaisnava tudatú hívek szerint a két utóbbi izgágaságot és fokozott szexuális vágyat is okoz, ami esetükben kerülendő.

Kardamom

Emeli a testhőmérsékletet, ezáltal az anyagcsere felgyorsul, és még az emésztési gondokkal küszködők is megkönnyebbülnek.

Mungóbab

A nálunk is egyre népszerűbb mungóbab A, B, C, és E vitaminban bővelkedik, azonkívül fehérje és rost is bőven akad benne, és hosszú időre a jóllakottság érzését kelti.

Zöld tea

Indiában nem véletlenül népszerű, ősi ital, ami egyben az egyik legjobb antioxidáns is. Sok helyen a szegény családok kedvenc itala, mivel az éhséget úgy nyomja el, hogy közben tápláló is, mint egy leves.

Forrás: izeselet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.