Életmód

Ennyi képet lövünk, amíg a tökéletes szelfi elkészül

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.10 | 19:42

Mi a titka a jó szelfinek? Mondjuk az, hogy előtte legalább egy tucat képet készítettél és azok közül választod ki a legjobbat. Valószínűleg a te galériád is tele van a legutóbbi próbálkozások kudarcaival, hiszen kinek van energiája törölgetni a sok félresikerült szelfit? Na ugye.

Fotó: Pixabay / TaniaVdB CC0

Ha valaha is rosszul érezted magad azért, mert ennyi időt pazarolsz a tökéletes kép miatt, akkor jöttünk megnyugtatni. Egy kutatás szerint az emberek többsége pontosan így csinálja. A The Florida House Experience felmérése arra volt kíváncsi, hogy ki hány képet lő magáról, mikor szelfizésbe kezd.

Míg a tökéletes fotó el nem készül, a nők és a férfiak 48%-a 2-5 fényképet készít. A nők 28%-a bevallotta, hogy ez a szám néha 6-10 közé esik, 7,6%-uk pedig 11-15 képig meg sem áll.

Kevésnek vagy soknak ítéled meg? Mi meglepődve tapasztaltuk, hogy nem mindenki készít komplett fotósorozatot magáról, de jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül ezzel.

A felmérés arra is kiterjedt, hogy vajon mennyi időt szánunk arra, hogy a képeket megszerkesszük. Mindkét nem nagy része átlagosan 1-3 percet tölt ezzel, de a nők 4,7%-a akár 20 percig is képes elbabrálni a képek editálásával.

Azt érdemes tudni, hogy a kísérletben csupán 1024 ember vett részt, így nem kifejezetten fedi a valóságot, de némi irányt azért mutat azzal kapcsolatban, hogy mennyire fontosnak tartjuk, hogy előnyös képet osszunk meg magunkról a világgal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.