Életmód

Kockákból épített kreatív értékek – használt Lego eladás

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.11 | 17:54

Ha létezik kultikus, mindenki által ismert brand, akkor az bizonyosan a Lego.

A dán építőjáték generációk egész sorának segített kibontakoztatni a kreativitását és szerzett önfeledt, boldog órákat. Népszerűsége ma is töretlen a legkisebbek és a felnőttek körében egyaránt. Online pedig akár ritkaságokra vagy jóárasított készletekre is bukkanhatunk.

A játékipar az egyik olyan ágazat, mely folyamatosan képes jó eladásokat produkálni, hiszen a kereslet állandó. A kínálat pedig kifejezetten színes és még az említett szegmensen belül is számos alkategóriát sorolhatnánk fel, melyek népszerűsége töretlen. Ha azonban az iparon belül egy olyan márkát kell említenünk, melynek diadalmenete már évtizedek óta tart, az minden bizonnyal a Lego lenne, mely a legkisebbektől a felnőtt korosztállyal bezárólag mindenki számára kínál kihívást jelentő, vagy szívéhez közel álló készleteket.

Az 1932-ben a dániai Billund városából indult cég alapítója Ole Kirk Christiansen asztalosként dolgozott és kezdetben fa játékokat gyártott. 15 évvel később kényszerűségből állt át a műanyagból készült építőkockák gyártására, így a világraszóló siker lényegében egy véletlennek köszönhető. Egy véletlennek, mely aztán soha nem látott magasságokba repítette a mára globális nagyvállalattá váló Lego céget. A vállalat pedig a mai napig előkelő helyet foglal el a rangsorban és egészen kiváló számokat produkál.

A Lego sikerét sok mindenben lehetne keresni, de legkiemelkedőbb tulajdonsága talán mégis a kortalanság. Az építőkockák óriási teret engednek a kreativitásnak, mely gyermek- és felnőttkorban egyaránt remek szórakozást jelent. A márka pedig kiemelt figyelmet fordít a felhasználókra: limitált, filmekhez, mesékhez kapcsolódó készletek, hatalmas összeépíthető városok és az egészen bonyolult, már-már mérnöki kvalitásokat igénylő Technic széria; ezek összessége kell a Lego eladás csúcsra járatásához.

Időtálló érték

A Lego egy kifejezetten időtálló, strapabíró játék, mely így hosszú évtizedekig képes garantálni a családok szórakozását. Ennek a minőségnek persze ára van, így az új szettek – típustól függően – egészen borsos áron kerülnek a polcokra. De mivel a Legon nem fog az idő vasfoga, nem is muszáj feltétlenül újonnan beszerezni. A használt Lego eladás például remek opció arra, hogy valaki továbbadja az általa már megunt, vagy lecserélni kívánt készleteket.

Sőt, a szenvedélyes gyűjtők szempontjából sokszor a használt Lego eladás az egyetlen út, ha egy korábban gyártott, ma már nem elérhető szériához szeretnének hozzájutni. Ennek megfelelően egészen kedvező lehet az építőkockák online értékesítése, hiszen a ritkább szettekért szép összegek kérhetők el. De ez a fajta kereskedelem természetesen nem csupán a gyűjtőket, hanem bárkit célozhat, tekintve, hogy a Lego népszerű ugyan, de meglehetősen drága.

Sokan nem tehetik meg azt, hogy újonnan szerezzenek be egy-egy Lego szettet, holott a gyerekek körében a népszerűség ma is óriási. A használt Lego eladás arra is lehetőséget kínál, hogy komplett készleteket, vagy akár nagyobb mennyiségű független kockákat szerezzünk be kedvezőbb áron. A hirdetések sorjáznak az online térben, csak a megfelelő helyen és a megfelelő célzással kell keresni őket.

Játékszerzés hirdetés útján

A használt Lego eladás egyik legegyszerűbb módja kétségtelenül az online apróhirdetésen keresztüli értékesítés. Az erre szolgáló oldalakon pár kattintással, ingyenesen tehetjük közzé a hirdetésünket. Fontos, hogy minden információt szedjünk össze a kínált termékről és ha azok például egy szett részét képezik, az érték szempontjából kiemelten fontos a hiánytalanság. Hiszen igazán kellemetlen, ha pár kocka hiányzik csak egy komplett épület összeépítésekor.

A használt Lego eladás során érdemes utánanézni az aktuális áraknak, illetve annak, hogy a feltölteni kívánt készlet mennyire ritka, jellemzően milyen értéket képvisel. A boltokban jelenleg is elérhető szetteket jellemzően csak bolti ár alatt lehet értékesíteni, de egy-egy klasszikus, ritkább összeállítás egészen komoly értéket is képviselhet. A hirdetés feladása előtt tehát érdemes tájékozódni, hogy megfelelő áron kerüljön fel a termék.

Ahogy más hirdetések, úgy a használt Lego eladás esetén is fontos a prezentáció. Egy ilyen kultikus státusznak örvendő játék képes már a látványával is eladni magát. Így tehát a hirdetéskor érdemes minél beszédesebb képeket készíteni a termékről, akár összerakva, a dobozában és darabjaiban is megmutatva. Ez rögtön felébreszti a vásárlók kreativitását és a késztetést, hogy a sok apró egységből valami egészet alkossanak. Hiszen éppen ebben áll a Lego lényege.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló