Életmód

Egykettőre megszereted a reggeleket, ha így készülsz rájuk

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.24 | 06:45

Ha te is a születés fájdalmával indítod a hétköznapokat, akkor jól teszed, ha megfogadod a tanácsainkat. A reggeli rutinod kialakítása az egész napodra hatással lehet, egy bevett kis szertartással beoszthatod az idődet úgy, hogy közben még talán a kora reggelek apró örömeit is felfedezed. Nem annyira lehetetlen, mint elsőre gondolod!

1. Már este kezdd el a készülődést

A fájdalommentes reggeli ébredésnek az a kulcsa, hogy kialudd magad. Teljesen változó, kinek mennyi alvásra van szüksége ahhoz, hogy másnap energiával telve ébredjen, de tegyél meg mindent az ügy érdekében. Készítsd fel az agyad a lefekvésre, a telefonod nyomkodása helyett inkább ragadj meg egy könyvet és olvass fél órát, mielőtt álomba zuhansz! Teremts minél békésebb környezetet, a jó alváshoz elengedhetetlen a megfelelő hőmérséklet és a teljes nyugalom. Készíts be egy nagy pohár vizet az éjjeliszekrényedre, ha az este folyamán felébrednél, jól fog jönni, de ha mégsem, legyen az első dolgod reggel, hogy megiszod!

2. Töltsd fel magad energiával

Kávé! Kivételesen nem a koffeintartalma miatt, bár tudjuk, hogy anélkül a legtöbben egyszerűen nem működnek. A fekete forró italban több antioxidáns van, mint bármelyik zöldségben, vagy gyümölcsben, de ha ezeket jobban preferálod, belőlük is készíthetsz egy vitaminbomba turmixot. A reggelire is szánj időt, megalapozza a hangulatodat a nap további részére, sőt, nem fogsz már tizenegykor tűkön ülve az órára pillantgatni, hogy mikor lesz már ebédidő.

3. Készülődj úgy, mintha a világ minden ideje a tiéd lenne

A rohanás alapból megpecsételi a kedvedet, ezért szoktasd rá magad, hogy legalább fél órával korábban beleásod magad a reggeli teendőkbe. Indíts egy frissítő zuhannyal, bújj bele az este előre kikészített ruhádba, ágyazz be, hogy a munkából hazaérve ne egy katasztrófasújtotta övezetbe fogadjon. Fusd át a híreket, olvass néhány oldalt, miközben elfogyasztod a reggelidet, de ha a napi mozgást is reggelre tudod időzíteni, akkor borzasztó büszke lehetsz magadra. De ezt már tényleg csak hardcore koránkelőknek ajánljuk, tudjuk, hogy ilyenkor megmozdulni is éppen elég nehéz.

Fotó: Pixabay / Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló