Életmód

Ezekkel nagyot durranthatsz Valentin-napon

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.13 | 07:18

Ha otthon romantikáznánk, vagy izgatottan várjuk a kedvest Valentin estére lakásunkba, szükségünk lesz néhány tuti tippre a hangulat megteremtéséhez!

A párok jó része kettesben, otthon, romantikus vacsorával és összebújással emlékezik meg a szerelmesek napjáról – ha így teszünk, nem árt, ha a lakást is ünnepivé varázsoljuk az alkalomra.

A hangulat megteremtésében szerencsére segítségünkre vannak ma már az üzletek is – rengeteg bolt kínálja Valentin-napi portékáit, többnyire apró tárgyakat, díszes papírokat, gyertyákat. Órákig szemezgethetünk a bőséges választékból. Így aztán csak azt kell eldöntenünk, mit használunk fel a dekorációhoz.

Szerelmi fészek

Akárcsak egyéb ünnepeken, az esemény hangulatának megfelelő legyen a díszítés: vágjunk ki papírból szívecskéket, készítsünk belőle hosszú, láncszerű, a szoba falára ragasztható vagy a levegőből lelógó dekorációt. A lakás különböző pontjaira kerülhetnek szívek dekorálhatják a függönyt, de tehetünk még a bejárati ajtóra is: akárcsak karácsonykor a koszorút, most szív-motívummal ellátott ajtódíszt akaszthatunk ki a párunk fogadására.

Összebújós illatok

Számtalan helyen kaphatunk szív alakú gyertyákat, úszó mécseseket – amelyek jó szolgálatot tehetnek a fürdőkádban. A lakást akár végig is rakhatjuk apró gyertyákkal, hadd világítsák meg az utat az asztalhoz. Tegyünk belőlük néhányat a hálószobába. Sőt! Ma már illatos, szív alakú szappan is kapható, amelyet szintén bevethetünk a fürdőszobában. De beszerezhetünk szívecskés törölközőt, és bármit, amiről úgy érezzük: hasznos kiegészítő lehet.

Rózsás pillanatok

A vörös rózsa ugyancsak a Valentin-nap elengedhetetlen tartozéka – a romantikus pasik hintsenek virágszirmokat az asztalra, vagy akár az ágyra is. Rózsát egyébként papírból is hajtogathatunk, így kiváló lehet a lakás dekorálásában.

Mámoros félhomály

Csináljunk félhomályt a lakásban, a túl sok és erős fény nem tesz jót a romantikának. Aggassunk a falra lampionokat, melyek igazán meghitt hangulatot varázsolnak a vacsorához. Rejtsünk el kis kártyákat szerelmes üzenetekkel, olyan helyre, ahol a kedves biztosan megtalálja – készíthetünk saját kezűleg is kártyákat, akár színes anyagból kivágott és ráfabrikált szívmotívummal.

Apró praktikák

Tegyük ki jól látható helyre egy díszes keretben közös fényképünket, vagy a fiú a lányét, a lány pedig a fiúét. Ötletes a menühöz szív alakú tányéralátétet, gyertyatartókat használni, sőt, hajtogathatunk szívet piros vagy rózsaszín szalvétából is, és állítva tehetjük az asztalra.

Arra ügyeljünk, hogy a díszítést azért ne vigyük túlzásba, tehát ne eltúlzott giccsbe menjen át a dolog. A gyertyákat pedig a szerelem hevében se felejtsük égve hosszú időre, és ne hagyjuk őrizetlenül.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló