Életmód

Glutén-, cukor- és tejmentes kávépuding recept

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.16 | 16:48

Sokak egyik kedvenc frissítő finomsága a kávépuding.

Azonban ezt az édességet ételallergiája miatt nem mindenki fogyaszthatja. Sokaknak megoldást nyújthat a glutén-, cukor- és tejmentes kávépuding recept, amelynek fő összetevője a magyar tejtermék-alternatíva termékcsalád egyik legfrissebb tagja, a ToTu kávé ital.

„A ToTu termékcsalád tojásfehérje-alapú tejtermék helyettesítőkből áll. Az ízesítetlen változatokkal szénhidrát- és zsírmentesen lehet helyettesíteni a tehéntúrót, sajtkrémet, tejfölt és tejet. Nemrég azonban megjelentek az ízesített változatok is, mint az epres joghurt tejmentes változata a ToTu Epres kanalasan krémes vagy a tejmentes „tejeskávé” a ToTu Kávé ital.” – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékeket gyártó Capriovus Kft. részéről.

Bár az ízesített termékeket pont azonnali fogyaszthatóságuk miatt kedvelték meg sokan, hiszen a hűtőből elővéve azonnal élvezhetőek, többen remek receptek alapanyagaként is felhasználják őket. Ezek közül az egyik az itt bemutatott ToTu kávéitalos puding.

A ToTu kávéitalos puding elkészítése:

Hozzávalók:

  • 5 dl ToTu kávéital
  • 5 tojássárgája
  • 1,5 dkg kukoricakeményítő
  • 7,5 dkg eritrit
  • 1 teáskanál instant kávépor
  • továbbá:
  • 2 dl kókuszkrém
  • kevés eritrit

A puding hozzávalóit alaposan elegyítjük, majd közepes lángon, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Arra ügyeljünk, hogy a főzés során a krém hőmérséklete 80 fok fölé ne emelkedjen. A pudingot poharakba töltjük. Kihűtjük. Kevés eritrittel kemény habbá vert kókuszkrémmel kínáljuk.

A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tojásmentes receptekkel is találkozhatunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló