Életmód
Glutén-, cukor- és tejmentes kávépuding recept
Sokak egyik kedvenc frissítő finomsága a kávépuding.
Azonban ezt az édességet ételallergiája miatt nem mindenki fogyaszthatja. Sokaknak megoldást nyújthat a glutén-, cukor- és tejmentes kávépuding recept, amelynek fő összetevője a magyar tejtermék-alternatíva termékcsalád egyik legfrissebb tagja, a ToTu kávé ital.
„A ToTu termékcsalád tojásfehérje-alapú tejtermék helyettesítőkből áll. Az ízesítetlen változatokkal szénhidrát- és zsírmentesen lehet helyettesíteni a tehéntúrót, sajtkrémet, tejfölt és tejet. Nemrég azonban megjelentek az ízesített változatok is, mint az epres joghurt tejmentes változata a ToTu Epres kanalasan krémes vagy a tejmentes „tejeskávé” a ToTu Kávé ital.” – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékeket gyártó Capriovus Kft. részéről.
Bár az ízesített termékeket pont azonnali fogyaszthatóságuk miatt kedvelték meg sokan, hiszen a hűtőből elővéve azonnal élvezhetőek, többen remek receptek alapanyagaként is felhasználják őket. Ezek közül az egyik az itt bemutatott ToTu kávéitalos puding.
A ToTu kávéitalos puding elkészítése:
Hozzávalók:
- 5 dl ToTu kávéital
- 5 tojássárgája
- 1,5 dkg kukoricakeményítő
- 7,5 dkg eritrit
- 1 teáskanál instant kávépor
- továbbá:
- 2 dl kókuszkrém
- kevés eritrit
A puding hozzávalóit alaposan elegyítjük, majd közepes lángon, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Arra ügyeljünk, hogy a főzés során a krém hőmérséklete 80 fok fölé ne emelkedjen. A pudingot poharakba töltjük. Kihűtjük. Kevés eritrittel kemény habbá vert kókuszkrémmel kínáljuk.
A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tojásmentes receptekkel is találkozhatunk.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.