Életmód

Eléggé lehangoló, hogy mennyi időt töltünk szelfizéssel a nyaralás alatt

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.05 | 10:13

Képzeld csak el. Végre kiszabadulsz az irodából egy gyönyörű tengerparta egy pihentető nyaralás erejéig. A homokos tengerparton sétálsz, beszívod a sós víz illatát, hallgatod a tenger morajlását, ahogy a nap készül eltűnni a horizonton vérvörös eget hagyva maga után. Te meg mit csinálsz? legalább fél óráig keresed a megfelelő pózt, hogy minden jól látszódjon a képen, amit aztán még fél óráig szerkesztesz, hogy kicsit se hasonlítson a valósághoz.

Egy tökéletes fotóhoz persze idő és türelem kell, meg belefektetett energia, hogy a lehető legelőnyösebb filtert válaszd, pláne akkor, ha a képen te magad is szerepelsz, megértjük. Sőt, az is teljesen világos, hogy mielőtt a hibátlan fotó elkészül, több variácó is szükséges: nekidőlni egy pálmafának, homokba rajzolni egy szívecskét, vagy éppen a lemenő nap fényében felvenni egy táncoslábú pózt.

Magadra ismertél? Nyugi, nem vagy egyedül. A The Lonely Planet kutatása szerint a britek annyira függnek a közösségi média visszajelzésétől, hogy képesek akár több órát is elverni arra, hogy elkészítsék a legtöbb lájkot hozó képet.

A statisztikák szerint átlagosan naponta 79 percet töltenek azzal nyaralás közben, hogy fotót készítsenek, majd a megfelelő programmal agyonfilterezzék és editálják a képet.

Szóval 1 óra és 19 perc telik el a nyaralásból, amíg ezeket a roppant fontos dolgokat elintézzük. Számunkra elég rémisztő ez a szám, úgyhogy mi megpróbáljuk a következő kiruccanásnál egy kicsit visszavenni a dolgot, nektek is ezt ajánljuk.

Fotó: Pixabay / qimono


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló