Életmód

26 éves tűzoltó lett az ország Erős Embere

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.31 | 09:47

Ebben a szezonban zárt ajtók mögött vetélkednek egymással a férfiak.

A 26 éves mádi tűzoltó, Juhász Péter komoly sérülésből felépülve fordult újra a versenyzés felé, azóta évről évre tarol a legkülönbözőbb versenyszámokban. Mondani sem kell, az erős emberek ebben a szezonban zárt ajtók mögött vetélkednek egymással, de vajon idén is a mádi tűzoltó lesz az országos bajnok?

Beindult a versenyszezon az erős embereknél, aminek a koronavírus sem állhatta útját: a helyzetre tekintettel idén zárt kapuk mögött zajlik a HSMA (HUNGARIAN STRONGMAN ASSOCIATION – Magyar Erősember Szövetség) legrangosabb sorozata, a Prémium Liga.

Az indulók hat, már nevükben is eredeti számban mérhették össze az erejüket, amelyek közt szerepelt vikingnyomás, bödöncipelés, lakattartás, golyóemelés, felhúzás és lengősúlycipelés is. De vajon tényleg az a befutó, aki a legrátermettebb?

“Ennél többről van szó, mert komplex gyakorlatokról beszélünk” – meséli Juhász Péter, aki idén fölényesen nyerte az első fordulót. “A fizikai erő mellett szükség van ügyességre és állóképességre is, és a különböző gyakorlatok más-más típusú erőkifejtést igényelnek.”

A férfi már 21 éves kora óta űzi az erősember sportokat is, ám 2013-ban egy mellizom-szakadás kényszerítette váratlan pihenőre. A betegségből szerencsére rövid időn belül felépült: műtétje után pár hónappal már “általános alsós” szinten edzegetett, egy év alatt pedig teljesen visszatért az ereje. Felépülése után új hivatást választott magának, így kerültek képbe ismét az erősportok.

“Régi vágyam volt csatlakozni valamilyen egyenruhás szervhez, végül az eredeti tervemmel szemben a rendőrség helyett a tűzoltókra esett a választásom. A kollégáim közösen jártak edzeni. Én is becsatlakoztam hozzájuk, és hamar kiderült, hogy gyorsan fejlődök” – mondta Péter, aki 2016-ban szállt újra versenybe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.