Életmód

Fideszes zenei atyaúristen: A Sziget Fesztivál könnyen megszűnhet, ha mi úgy döntünk

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.01 | 10:18

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a SpiritFM műsorában beszélt erről!

Demeter Szilárd magyar író, politikai elemző, publicista, 2018 decembere óta a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója. 2020. január 1-től 2021. december 31-ig meghatározott időre a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa, most a Sziget Fesztivált fenyegette.

A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált.

– mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a SpiritFM műsorában. A könnyűzenéért is felelős miniszteri biztos hozzátette, hogy onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten.

Arra is emlékeztetett, hogy a Hajógyári-sziget teljes déli részét az általa vezetett ügynökség birtokolja.

Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani. De nem gondolkodhatunk így, mert a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon.

– tette hozzá. Elmondta azt is, hogy leült a Sziget szervezőivel, akikkel közölte, hogy évente fognak szerződést közni, hogy a polgárok visszakaphassák a szigetet.

Forrás: 24.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.