Életmód

Ne vidd túlzásba az edzést: apatest a nyerő!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.01 | 12:12

Meglepő lehet, de a nők elsősorban nem a kockás hasra buknak, hanem a lágyabb apatestre. Egyesek szerint biztonságot áraszt.

Az “apatest”, vagyis a nem kifejezetten izmos, hanem inkább kényelmes és természetes testalkat egyre népszerűbbé vált a nők körében. Ennek oka több tényezőben is keresendő. Egyrészt, a társadalmi normák változása miatt a férfiak testképével kapcsolatos elvárások is átalakultak, másrészt a média által sugallt, szigorúan kidolgozott izomzat helyett a természetesség és a személyes önbizalom válik előtérbe. A nők sok esetben vonzóbbnak találják azokat a férfiakat, akik magabiztosak a bőrükben, és nem törekednek folyamatosan a tökéletes megjelenéssel.

Illusztráció: pixabay

 

A pszichológiai vonatkozások is fontos szerepet játszanak, hiszen az apatesthez gyakran társul a stabilitás, megbízhatóság és a családcentrikus értékek. Ezek a tulajdonságok vonzóvá tehetik a férfit a nők szemében, különösen hosszú távú kapcsolatok esetén, hiszen a szebbik nem gyakran keresi azokat a partnereket, akikkel biztonságban érezhetik magukat, és akik potenciálisan jó apák lehetnek a jövőbeni gyermekeik számára.

A hölgyek egyre inkább elutasítják a társadalom által rájuk kényszerített szépségideálokat, és ezzel párhuzamosan a férfiak esetében is nagyobb toleranciát mutatnak. Ez a fajta elfogadás segít abban, hogy a férfiak is kényelmesebben viszonyuljanak a saját testükhöz, és ne érezzék szükségesnek az állandó megfelelést egy irreális ideálhoz.

Ám ez a másik oldalon is igaz: a nők sem akarnak mindig a top formáért küzdeni és hamis bikinimodell képekkel harcban állni, amiket viszont az urak nagyon szívesen pörgetnek a közösségi oldalakon. Persze az apatest ugyan vonzó lehet, de nem összekeverendő sörhassal, hiszen a kettő nem ugyan azt jelenti. Nagyon nem. Ezzel együtt a női társadalom is nagyobb toleranciát várna el, hiszen a munka, gyereknevelés, háztartás háromszögében nem mindig van idejük és energiájuk egy tökéletes test kidolgozására. És amíg apatestű partnereink jó szívvel forgolódnak a formás idomok után, ha ezt az időt azzal töltenék, hogy besegítenek az otthoni feladatokba, akkor a párjuknak is több idejük lenne formás hátsót csinálni.

Jó lenne, ha az apatest mellett az anyatest is menő lenne, hiszen a természetesség igen is szexi!

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.