Lélek

Békülős szexel akarod megoldani a problémákat? Inkább ne tedd!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.10 | 14:40

Bár a filmek és a média gyakran romantikusnak vagy izgalmasnak ábrázolják, de a békülős szex nem mindig a legjobb módja a konfliktusok megoldásának egy kapcsolatban. Annak ellenére, hogy az intimitás fontos lehet egy pár kapcsolatában, lényeges felismerni, hogy a békülős szex hosszú távon nem tesz jót.

Az egyik fő probléma az, hogy a békülős szex átháríthatja a valós problémákat és érzéseket. Amikor egy pár konfliktusba kerül, a békülős szex az, ami átmenetileg elnyomhatja azokat az érzéseket és gondokat, amelyeket valójában meg kellene beszélni és oldani. Ez csak rövid távon tűnik jó megfejtésnek, de hosszú távon az el nem mondott érzelmek és aggályok csak felhalmozódnak, ami még nagyobb éket üthet a kapcsolatban.

Illusztráció: pixabay

Ezenkívül a békülős szex feltehetően aláássa az egyenlőséget és az egészséges kommunikációt a párkapcsolatban. Ha az egyik fél úgy érzi, hogy a szexuális intimitásra való áttérés az egyetlen módja annak, hogy elkerüljék a veszekedést vagy az együtt töltött idő kellemetlenségét, az kiegyensúlyozatlanságot teremthet. Ez megtörheti az egyenlőség és az empátia érzését, ami hosszú távon távolságot eredményezhet a partnerek között.

A békülős szexnek lehetnek pszichológiai hatásai is. Ha valaki úgy érzi, hogy a szexuális kapcsolatukat használják érzelmek elfojtására vagy viták elkerülésére, az szorongást és frusztrációt okozhat az egyén számára. Ez a fajta viselkedés hosszú távon önértékelési problémákat is okozhat, mivel az egyén érzéseit és igényeit figyelmen kívül hagyják.

Ahelyett, hogy a békülős szexet használnánk a konfliktusok elkerülésére vagy elnyomására, fontos megoldani a felmerült problémákat a kapcsolatban. Ez magában foglalhatja a nyílt és őszinte kommunikációt, az érzelmek megosztását és az együttműködést. Az egyenlőség, az empátia és a tisztelet alapvető fontosságúak egy egészséges párkapcsolat szempontjából, és ezeket mindig előtérbe kell helyezni, a szex és az intimitás csak utána jön.

A szexnek természetesen helye van a párkapcsolatban, de fontos, hogy az mindkét fél számára megfelelő legyen, és ne csupán egy módszernek használjuk a konfliktusok kezelésére.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló