Életmód

Egész életedben rosszul ittad a teát

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.14 | 07:21

A teacserje szárított leveleiből vagy rügyeiből készülő főzet elkészítésének mestersége több ezer éves tudomány, erre jön egy tudományos kutatás és felrúgja az egészet.

herbal-tea-1410565_1280
Fotó: Pixabay / congerdesign

Egy 2012-es tanulmányban Dr. Quan Vuong, az ausztrál University of Newcastle kutatója a zöld és a fekete tea fontos összetevőit vizsgálta és arra jutott,

hogy egy bizonyos módszerrel a teában lévő koffein, theanine és polifenol jótékony hatásait akár 80%-ban növelhetjük, sőt, még az ízt is fokozhatjuk.

Jól hangzik, nem? Csupán ezt kell tenned hozzá, hogy otthon is élvezhesd a tudomány eme csodálatos felfedezését:

  1. Önts forró vizet egy bögrébe és tedd bele a teafiltert.
  2. Tedd be az egészet a mikróba fél percre.
  3. Hagyd, hogy egy percig álljon, majd élvezd a forró italt.

Hogy mi? A mikróba? Ezek szerint ez a legjobb elkészítési módja, már ha mindenféle jótékony hatásokat szeretnénk kisajtolni az italunkból, amit egyébként eredetileg orvosságként használták.

A theanine egyébként egy aminosav, ami a csokoládéban is megtalálható, segíthet megelőzni a degeneratív betegségeket is. Ennek ellenére jogosnak érezzük a felháborodást, barbárságnak tűnik mikrózott teát inni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Tuti tipp a másnaposság ellen!
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 18.