Életmód
Egész életedben rosszul ittad a teát
A teacserje szárított leveleiből vagy rügyeiből készülő főzet elkészítésének mestersége több ezer éves tudomány, erre jön egy tudományos kutatás és felrúgja az egészet.
Egy 2012-es tanulmányban Dr. Quan Vuong, az ausztrál University of Newcastle kutatója a zöld és a fekete tea fontos összetevőit vizsgálta és arra jutott,
hogy egy bizonyos módszerrel a teában lévő koffein, theanine és polifenol jótékony hatásait akár 80%-ban növelhetjük, sőt, még az ízt is fokozhatjuk.
Jól hangzik, nem? Csupán ezt kell tenned hozzá, hogy otthon is élvezhesd a tudomány eme csodálatos felfedezését:
- Önts forró vizet egy bögrébe és tedd bele a teafiltert.
- Tedd be az egészet a mikróba fél percre.
- Hagyd, hogy egy percig álljon, majd élvezd a forró italt.
Hogy mi? A mikróba? Ezek szerint ez a legjobb elkészítési módja, már ha mindenféle jótékony hatásokat szeretnénk kisajtolni az italunkból, amit egyébként eredetileg orvosságként használták.
A theanine egyébként egy aminosav, ami a csokoládéban is megtalálható, segíthet megelőzni a degeneratív betegségeket is. Ennek ellenére jogosnak érezzük a felháborodást, barbárságnak tűnik mikrózott teát inni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.