Környezet

Ezeket ne csináld vasárnaponként, ha nem akarsz több százezres bírságot fizetni!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.20 | 13:05

A csendrendeletek fontos szerepet játszanak a közösségi együttélés szabályozásában, különösen a hétvégi pihenési időszakokban. Magyarországon több település is van, ahol igen komolyan veszik a csendrendeletet - akár több százezres bírság is kerekedhet egy vasárnapi kerti munkából!

Fotó: freepik.com

Például Pátyon a rendelet szerint vasárnap egyáltalán nem szabad zajos tevékenységet végezni, és a hétköznapokon, valamint szombaton is csak este 8 óráig engedélyezett.

Érden a szabályok szerint hétköznapokon reggel 8 és este 7 óra között, szombaton és vasárnap pedig csak reggel 9 és 12 óra között megengedett a zajos tevékenység.
A szabályok megszegése esetén jelentős bírságokkal kell számolni, amelyek magánszemélyek esetében 50-től 200 ezer forintig, míg jogi személyek esetében akár egymillió forintig is terjedhetnek.

Mogyoródon viszont nincs pontos időkorlát, de a lakóknak a körülményekhez képest kell mérsékelni a zaj szintjét, de éjszaka, illetve hajnalban egyáltalán nem elfogadható a tartós zajkeltés.

A helyi önkormányzatok igyekeznek a lakosság igényeit figyelembe venni, és a különböző életstílusok közötti konfliktusokat minimalizálni. Ha valaki bizonytalan a saját településén érvényes szabályokkal kapcsolatban, érdemes tájékozódni az önkormányzatnál vagy a helyi rendeletekben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló