Életmód

Örökbefogadnál egy kutyát? Oké, de előbb randizzatok párat!

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.29 | 19:21

Ez az új kezdeményezés azért született, hogy ne legyenek kidobott kutyák.

Amerikában a háziállatként megvett és tartott kutyák 70%-a végül egy állatmenhelyen köt ki, és ez a szám meg a helyzet is nagyon elkeserítő. Nem jó az embernek, de legfőképp az állatnak nem az, pláne hogy nem minden menhely kényelmes és bírja a nyomást, a gyűrődést. És mindezt az állat sínyli meg a leginkább.

Hogy elejét vegyék ennek, hogy az állattartás tényleg felelősséggel történjen meg, a kaliforniai székhelyű PawsLikeMe kidolgozott egy új módszert a kutyák örökbefogadására. Ennek lényege,. hogy első körben a leendő gazdiknak egy párperces, de nagyon alapos kérdőívet kell kitölteniük magukról és az állatokhoz való viszonyukról. A teszt 4 dolgot vizsgál egy emberben: milyenek az energiái, milyen a figyelme, hogyan áll a bizalom és a függetlenség kérdéséhez. Ha a teszt alapján megvan a lehetséges állat, akkor jön az ismerkedési fázis.

Egy kutyát mindig kor és fajta alapján választanak ki a gazdik, de ez még édeskevés. Minden kutyának személyisége van, ami egyedi és bőven túlmutat a fajta jellegzetességein

mondja Elizabeth Homles, a PawsLikeMe alapítója. A módszert Holmes állatorvosok, viselkedéskutatók és pszichológiai hátterű szociális munkásokkal közösen dolgozta ki. Ennek segítségével bárki rátalálhat a kutyára, amelyik mind a személyiségéhez, mind az életstílusához passzol.

Nem tökéletes, de azért a teszt azt 90%-os pontossággal megmondja, melyik kutya és ember passzolnak össze, és ezt a tapasztalat mondatja velem

sumázza eddigi eredményeit Holmes, aki a munkatársaival már a macskákra adaptált verzión dolgozik.

PawsLikeMe

Uploaded by PawsLikeMe on 2015-08-25.

PawsLikeMe

In March, PawsLikeMe is launching our new “Lifestyle Quiz” for pet parents. What’s this new quiz about? Unique insights into your compatibility with your dog A monthly PawsKit delivery of goodies for your dog’s personality What does the PawsKit include?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló