Életmód

Egzotikus helyen lennél digitális nomád? Íme 5 ország, ami vízumot ad

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.03 | 10:30

A pandémia óta egyre népszerűbb a digitális nomád életforma, ahol a munkát magaddal viszed, és nem egy irodában, hanem a világ legszebb tájain ülsz a laptop elé. Most bemutatunk néhány országot, amelyek tárt karokkal várják a távmunkában dolgozó külföldieket.

Fotó: freepik.com

Mit is jelent digitális nomádnak lenni?

Ez azt jelenti, hogy a munkád online végezhető, így bárhonnan dolgozhatsz, ahol van internetkapcsolat. Lehet ez a nappalid kényelme, egy park, de akár egy fehér homokos tengerpart is. Sokféle munkakör alkalmas erre az életmódra, pl. online marketing, programozás, tanácsadás, írás, vlogging, kutatás, zeneszerzés, és még sorolhatnánk.

Milyen vízummal lehet legálisan külföldön távmunkában dolgozni?

Sok országban bevezették a digitális nomádok számára kiadott vízumokat, amelyek 1 évre szólnak és online is intézhetők. Ezekhez általában jövedelemigazolást kell csatolni, és a megélhetési költségek is magasabbak lehetnek, mint Magyarországon.

Íme néhány népszerű célpont

Mauritius

Gyönyörű sziget, ingyenes 1 éves vízum, minimális jövedelem nem szükséges, de a helyi munkaerőpiac védelme érdekében a vállalkozásnak és a bevételi forrásnak Mauritiuson kívül kell lennie. A megélhetési költség kb. 780 ezer Ft/hó.

Seychelle-szigetek

Egzotikus szigetcsoport, 3 hónapos vízummentesség, 1 éves vízum 45 euróért. A megélhetési költség kb. 1,5 millió Ft/hó.

Dubai

Gyorsan fejlődő távoli munkavégzési célpont, 1 éves vízum 611 dollárért, orvosi vizsgálat és helyi személyi igazolvány szükséges, minimális havi jövedelem 5000 dollár.

Ciprus

2022 januárjától fogadja a távmunkában dolgozó külföldieket, nem uniós országokból évente csak 100 főt. Évente 183 napnál hosszabb tartózkodás esetén adót kell fizetni. A vízumhoz 3500 €/hó jövedelem szükséges, a megélhetési költség kb. 1 millió Ft/hó.

Dominika

Karibi sziget, 18 hónapos Work in Nature vízum 900/1200 dollárért, 70 000 dolláros éves jövedelem szükséges. A megélhetési költség kb. félmillió Ft/hó.

Magyarország

A Fehér Kártya elnevezésű vízummal digitális nomádok is érkezhetnek hazánkba, főleg az EU-n kívüli országok állampolgárai számára ideális, akik bizonyítani tudják, hogy más országban van a munkahelyük, és havi 2000 eurónál többet keresnek.

Ha álmodozol a tengerparti munkavégzésről és van megfelelő jövedelmed, vágj bele a digitális nomád életmódba! A világ tele van gyönyörű helyekkel, ahol inspiráló környezetben végezheted a munkádat.

Via

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló