Otthon

Kerti szerszámok, amire minden férfinak szüksége van

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.14 | 11:30

A kertészkedés remek hobbi lehet, amellyel kikapcsolódhatsz, friss levegőt szívhatsz, és finom zöldségeket és gyümölcsöket termeszthetsz. De ahhoz, hogy sikeres legyél a kertben, a megfelelő szerszámokra is szükséged lesz.

Fotó: freepik.com

Mutatjuk azokat a kerti szerszámokat, amelyekre minden férfinak szüksége van ahhoz, hogy elkezdhesse a kertészkedést.

Ásó

Az ásó egy alapvető szerszám, amelyre minden kertésznek szüksége van, legyen szó ültetésről, vagy a talaj átmozgatásáról.

Kapa

A kapa a talaj fellazítására, a gyomok eltávolítására és a sorok kialakítására használható. Különböző méretű és formájú kapák kaphatók, így kiválaszthatod a kerted igényeinek leginkább megfelelőt.

Gereblye

A gereblyét a talaj simítására, a levelek és a törmelék összeszedésére, valamint a magvak elterítésére használhatod. Különböző típusú gereblyék kaphatók, így biztosan megtalálod, amire a legnagyobb szükséged van.

Metszőolló

A metszőolló a növények metszésére, a holt ágak eltávolítására és a virágok visszavágására használható. Különböző méretű és típusú metszőollók kaphatók, azt válaszd, amire az adott feladathoz szükséged van.

Fűnyíró

A fűnyíró egy másik elengedhetetlen eszköz. Gyorsan és precízen vágja a füvet. Kapható benzines és elektromos is. Arról, hogyan válassz fűnyírót ebben a cikkünkben írtunk.

Talajmaró

A talajmaró a talaj fellazítására, a gyomok eltávolítására és a magágy előkészítésére használható.

Kerti kesztyű

A kerti kesztyű védi a kezedet a szennyeződéstől, a sérülésektől és a vegyi anyagoktól. Bár a kertészkedés hobbinak tűnhet, rejt veszélyeket, így fontos a megfelelő védőfelszerelés.

Slag, locsolókanna

A növények megfelelő öntözése is kiemelten fontos, így szükséged lesz egy slag vagy egy öntözőkanna segítségére is.

A fent felsoroltak csak néhány a sok kerti szerszámból, amelyekre szükséged lehet. A kerted igényeitől függően további szerszámokra is szükséged lehet. Ha készen állsz arra, hogy elkezdj kertészkedni, látogass el a helyi kerti áruházba, és szerezd be a szükséges szerszámokat, ne legyél rest segítséget kérni a szakemberektől, ha tanácstalan vagy egy-egy szerszám kapcsán.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló