Életmód

Ilyen zoknit hordasz? A Z generáció szerint öreg vagy!

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.20 | 19:30

A Z generáció újabb divat-hadjáratot indított, most éppen a bokazoknik ellen. Állításuk szerint ugyanis a bokazokni viselése egyértelmű jele annak, hogy az ember az ezredfordulósok korosztályába tartozik, és öreg.

A vitát egy francia tiktoker, Lili Debois robbantotta ki, aki bokazoknit viselve jelentkezett be egy edzőteremből, felvetve a kérdést: “Úgy tűnik, csak az ezredfordulósok hordanak bokazoknit?”. A videó gyorsan elterjedt, és hamarosan rengetegen csatlakoztak a beszélgetéshez.

Fotó: freepik.com

Egy New Yorki tiktoker, @yumihinnenkamp bevallotta, hogy eddig bokazokni-párti volt, de a Z generáció nyomására mostantól a hosszú szárú zoknikat fogja előnyben részesíteni.

Persze, mint minden divatirányzatnál, itt is akadnak lázadók. Sokan elutasították a Z generáció diktatúráját, és kijelentették, hogy továbbra is büszkén fognak bokazoknit viselni.

De miért van ekkora felhajtás a bokazokni körül? A válasz nem egyszerű. Lehet, hogy a Z generáció a bokazoknit unalmasnak és fantáziátlannak tartja, hiszen totálisan szembe megy a mai divatos élénk színeknek, merész mintáknak és egyedi stílusoknak.

Bármi is legyen az ok, a Z generáció számára a bokazokni tabu. Ha nem akarod, hogy “öregnek” nézzenek, jobb, ha kerüld a viselését. Válassz fekete zoknit, szürke zoknit, színes zoknit, mintás zoknit, bármit, csak ne bokazoknit!

De persze, a divat szabályai nem kötelezőek. Ha szereted a bokazoknit, és nem érdekel, hogy mit gondolnak róla mások, akkor nyugodtan viseld. A lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben, és magabiztosan hord a ruháidat, akár bokazoknival is.

Forrás


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló