Utazás

Brutális drágulás a Balatonnál – Ennyivel emelkedtek a strandok belépőjegyei

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.18 | 13:32

Hivatalosan már megkezdődött a balatoni strandszezon, viszont az árak nem mindenhol maradtak változatlanok. Körülbelül 10-20 százalékkal emelkedtek a belépők, azonban még mindig találhatunk ingyenes fürdőhelyeket.

Június 15-én megkezdődött a balatoni strandszezon, de a strandbelépők árai nem mindenhol maradtak változatlanok. A penzcentrum.hu a legfontosabb információkat kigyűjtötte a belépőjegyek áráról, a fejlesztésekről és az ingyenes strandokról. A strandbelépők árai 2024-ben átlagosan 10-20%-kal emelkedtek. Számos strandon fejlesztések is történtek, de szerencsére még mindig találhatunk ingyenes fürdőhelyeket is a Balaton körül.

Fölmentek idén a balatoni strand belépőinek ára/Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Áremelések voltak Balatonvilágoson: A Községi Fizetős Strandon 50%-kal emelkedett a belépő ára, 800 Ft-ról 1200 Ft-ra. A Délután 17:00-tól féláron vehetik meg a jegyeket, a helyieknek pedig ingyenes a strand használata. Balatonfüreden: Az Esterházy Strandon 150 Ft-tal, 7%-kal emelkedett a belépő ára 2100 Ft-ra, a Kisfaludy Strandon pedig 200 Ft-tal, 11%-kal 1900 Ft-ra. Alsóörsön: A felnőtt belépő ára 5%-kal emelkedett 2100 Ft-ra, a gyermek és nyugdíjas belépő ára nem változott. Gyenesdiáson: A Diási Játékstrandon 200 Ft-tal emelkedett a belépő ára, a Lidóstrandon pedig 100-200 Ft-tal, strandonként változik.

Ingyenes strand található Balatonvilágoson (Községi Szabad Strand), Alsóörsön (szabadstrandok a településen), Szántódon (két szabadstrand a településen), Balatonszárszón (2 szabadstrand) és Balatonszemesen (három strand a településen).

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló