Életmód

Csoda! Valaki elküldte az 1,3 milliárdos adományt Ádin kezelésére

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.20 | 17:33

Összegyűlt a több mint 1 milliárd forint a Duchenne-szindrómában szenvedő Ádin kezelésére. Az adománnyal a család máris utazhat, a külföldi kezeléssel megállítják a gyermek izomsorvadását.

Gyermekkori izomelhalással, vagyis Duchenne-szindrómával küzd a 3 éves Ádin, akinek történetét a közelmúltban a Heti Napló mutatta be. A gyermeknek igen ritka genetikai betegsége van, s ha nem kap kezelést, 10 éves korára kerekesszékbe kerül, 20 esztendősen pedig a gondtalan diákévek helyett akár lélegeztetőgépen is lehet – írta meg az atv.hu.

A génterápia, amely segítség a számára, külföldön engedélyezett, s amellyel Ádin állapotát stabilizálni lehet. Csakhogy az ára borzasztóan sok, 1,3 milliárd forint.

A kisfiú szülei gyűjtésbe kezdtek, s most kiderült: sikerrel jártak. Összegyűlt a hatalmas összeg Ádinnak, köszönhetően egy névtelenséget kérő jótékony felajánlónak – tudatta az atv.hu.

Megvan a több mint 1 milliárd forint a kis Ádin kezelésére – Fotó: Youtube

A gyermek családja egy percet sem késlekedik: már a héten utaznak, hogy elkezdődhessen Ádin kezelése. Amerika után Dubaj a második hely, ahol ezt a kezelést végzik, ezért oda mennek, a repülőút sem olyan hosszú, mint az Egyesült Államokba – mondta el az atv.hu-nek Ádin édesanyja.

A Heti Naplóban szintén bemutatott, másik kisfiú, a 4 éves Beni kezelése ugyanakkor még kérdéses, mert neki egyelőre nem gyűlt össze a pénz. Ő szintén súlyos Duchenne-féle izomsorvadásban szenved. A gyermek részére eddig 10 millió forint érkezett be, ez még sajnos kevés.

A család örül Ádin sikerének, de nagyon bíznak benne, hogy az ő fiuknak is összegyűlik az összeg, hiszen Beni is 4 esztendős és az életkora miatt nagyon fontos, hogy megkaphassa a szükséges kezelést – írta meg az atv.hu.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló