Életmód

Rossz a kedved? 5 dolog, amivel bármikor jó kedvre derítheted magadat

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.23 | 11:26

Ha rossz a kedvünk, ember legyen a talpán, aki képes felvidítani minket. Ilyenre tényleg csak az képes, aki igaz barátunk és nagyon szeret minket. Viszont nekünk is nagy a felelősségünk abban, hogy ne hagyjuk eluralkodni a rossz kedvet magunkon. Íme öt tudományosan alátámasztott tipp, hogyan csapjuk be az agyunkat. Félre depi, legyél hepi!

Zene

A zene az egyik legegyszerűbb módja, hogy gyorsan és hatékonyan megváltoztassuk a hangulatunkat. Ha érezzük, hogy elhagynánk magunkat, bömböltessünk egy zeneszámot, ami egy kedvenc emlékünkhöz, élethelyzetünkhöz kötődik. (Ez lehet filmből, esküvői bevonuló, szalagavatós tánc, akármi.) Gyakorlatilag mesterségesen egy pozitív tudatállapotba fogod helyezni az agyadat.

Mosoly

Amikor az ember agya totál leterhelt a melótól és a rengeteg információtól, gyakran az is nehézséget okoz, hogy meghatározza, hogyan is kéne reagálnia a külvilág eseményeire. Na most simán túljárhatsz a saját eszeden, ha elkezdesz vigyorogni! Hihetetlen, de igaz, még a kitartó mesterséges mosolygás is jókedvre deríti az embert.

Célok

Ha úgy érzed, hogy kezdesz kedvetlen válni célok nélkül, vagy éppen majd megfulladsz a sok-sok kitűzött céltól, akkor kezdj el a hosszútávú terveidre gondolni. Hirtelen a tested dopamint kezd termelni, ami az irányítás érzését kelti majd az agyadban.

(kép: Pixabay/Lazare/CC0)

Alvás

Az általános rosszkedv és depresszió befolyásolhatja, hogy mennyit és hogyan alszunk. Csakhogy ez kétirányú folyamat, ha nem alszol jól, rossz közérzeted alakulhat ki. Segíts magadon és a biológiai órádon. Nappal legyél ébren és világosban, éjjel aludjál – lehetőleg teljes sötétségben.

Séta

A testmozgás, az edzés főleg a szabadban fejleszteni fogja az alvások hatékonyságát. Számos kísérlet bebizonyította, hogy egy rövid reggeli séta után jóval hatékonyabban indul majd a nap és te is jobb arc leszel a körülötted élőkkel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló