Életmód

Merev nemi szerv reggelente? Végre kiderül, kinek van több nedves álma élete során

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.26 | 09:18

Tény, hogy a nők izgalma reggelente kevésbé látható, viszont ettől még velük is történik valami, amit a tudomány mindeddig csak nehezen tudott megfogni...

Gyakori tévhit, hogy nedves álmaik – a dolog anatómiai jellegéből adódóan – csak a férfiaknak vannak. A korábbi felmérések abba az irányba mutatnak, hogy a férfiak mintegy 80 százaléka találkozik szaftos erotikus álmokkal élete során, ám ezekkel a kutatásokkal az a probléma, hogy a nők álmait egyáltalán nem veszi górcső alá, kizárólag a pasikra fókuszál. 

 Az Indianai Egyetem két tudósa, Dr. Aaron E. Carroll és Dr. Rachel C. Vreeman elsőként egy 1950-es években végzett kutatásra hivatkozik Alfred Kinsey tollából, amely szerint a nőknek csaknem a 40 százaléka ébred nedvesen életében legalább egyszer. Az 1980-as években egy hasonló kutatás, mely 245 nő részvételével készült, szintén 37 százalékos arányt mutat.

Érdekesség, hogy a nedves álom gyakoribb a terhesség második trimeszterében: nem tudni, hogy ennek oka a hormonok miatti nagyobb szexéhség, vagy épp a lazaság, hogy a védekezés miatt már nem kell aggódni. Kiderült az is, hogy a menopauza után is gyakoribbak a szexi álmok: ez a tudósokat is meglepte, hiszen ebben az időszakban a vágyaknak éppenséggel csökkenniük kellene. Itt jön be azonban a mentális tényező: az érett, tudatos nők már jobban tudják, mire van szükségük, el merik magukat engedni, és vágyaikról is könnyebben beszélnek. 

A két szakember úgy gondolja, összességében véve szó sincs arról, hogy több férfi él át nedves álmot, mint nő: egyszerűen csak a hölgyek kevésbé merik nyíltan felvállalni mindezt, hiszen eddig egész életükben azt hallották, hogy csak a férfiak ébredhetnek merev pénisszel.

kép:  Yohann LIBOT on Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló