Életmód

Ez a legjobb időszak a zuhanyzáshoz, ha lehűtenéd magad a forróságban

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.03 | 15:45

Reggel jobb zuhanyozni, vagy este? Ez a kérdés régóta foglalkoztatja az embereket, valaki egyiket, valaki pedig a másikat preferálja jobban, de akadnak olyanok is, akik mindkét alkalommal tisztálkodnak. De vajon nyáron mi a legjobb a testünknek és a hőérzetünknek?

Fotó: Pixabay / tookapic CC0

Ebben a borzasztó kánikulában nem sok mindent csinálunk, csak izzadunk, ragadunk és szenvedünk a hőhullámoktól, ezért sokan naponta kétszer, vagy akár többször is veszünk egy hűsítő zuhanyt, hogy felfrissüljünk. Szerencsére a tudománynak arra is van válasza, hogy mikor a legjobb beállni a vízsugár alá.

A New York Magazine szerint akkor teszed magadnak a legnagyobb szivességet, ha este, lefekvés előtt mész fürdeni. Mivel lenge, rövid ruhákat viselünk az időjárásnak megfelelően, a testünkön sokkal több baktérium és szennyeződés halmozódik fel amin az sem segít, hogy rengeteget izzadunk. Ha a nap végére halasztjuk a zuhanyzást, akkor elkerülhetjük, hogy a különböző bacikat magunkkal cipeljük mondjuk az ágyba is.

A University of Pennsylvania professzora, Temitayo Ogunleye szerint hiába hiszik sokan, hogy a reggeli zuhany elegendő ahhoz, hogy lehűtsük magunkat, frissek és üdék legyünk, ez sajnos nem igaz.

Amikor kilépsz a zuhany alól és megcsap a levegő az olyan, mintha azonnal izzadni kezdenél, a testhőmérsékleted rögtön igazodni kezd a kinti meleghez és pár perc után már azt érzed, hogy újra meleged van és teljesen feleslegesen vetetted be magad a víz alá.

Az, hogy felesleges persze nem igaz, hiszen a felfrissülés minden formája nagyon kellemes tud lenni a kánikulában, de ha igazán tartós enyhülésre vágysz, akkor az esti fürdést javasolják a szakértők is. Jobban alszol majd, nem érzed magad ragadósnak és izzadtnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló