Életmód

Bizarr sakkbotrány: análgyöngyökkel csalhatott a nagymester

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.16 | 13:30

Váratlan vereséget szenvedett az ötszörös világbajnok sakklegenda, Magnus Carlsen.

Némi meglepetésre a 19 éves Hans Niemann legyőzte a norvég sakknagymestert, Magnus Carlsent a Saint Louis Sakk Klub versenyén. A mérkőzést a Grand Chess Tour nemzetközi sakkbajnokság utolsó állomásán játszották, amelynek összdíjazása 350 000 dollár (kb. 143 millió forint) volt.

A játszma után az ötszörös világbajnok Carlsen megjelentetett egy tweetet, amelyben közölte, hogy visszalép a tornáról. Ilyet még soha nem tett pályafutása alatt a sakknagymester.

A norvég Aftenposten oknyomozása szerint

Niemann vélhetően rezgő análgyöngyöket használhatott, az amerikai egyik segítője egy számítógépes program alapján morzejeleket küldött a szexuális segédeszközre, így Niemann érezte, majd dekódolta, hogyan is kell lépnie a győzelemért.

A sajtó után még Elon Musk is úgy vélte, hogy az amerikai análgyöngyökkel csalt, igaz, azóta törölte a tweetet.

A legszebb romok Nagyvázsony körül, varázslatos túrát mutatunk, nézz bele te is a videóba!

Az análgyöngyös verziót egyfelől árnyalja, hogy a versenyen minden játékost átvizsgálnak egy fémdetektorral, és később is többször ellenőrzik őket. Egyes szakírók szerint Niemann azért nyert, mert ráérezhetett Carlson taktikájára vagy tippet kapott valakitől a norvég nyitásáról, így felkészültebben vághatott neki a mérkőzésnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló