Életmód

Zombiapokalipszis – itt az amerikai kormány vészforgatókönyve

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.20 | 10:18

A Conplan 8888 az amerikai kormány által zombijárvány esetére kidolgozott terv fedőneve, melyet Védelmi Minisztérium pár éve hozta nyilvánosságra a tanulmányt, ami a legkülönfélébb zombijárványok esetére tartalmaz részletes forgatókönyveket, és vészjóslóan rögtön azzal indít, hogy ez nem vicc.

A Conplan 888 ennek megfelelően egy elég összetett tanulmány, ami a zombifajtákat nyolc csoportba sorolja a biológiai fegyverként létrehozott zombiktól kezdve a vegetáriánus zombikig.

A terv a részletes védekező és támadó hadműveletek mellett kitér a fertőzés környezeti hatásaira és jogi oldalára is, és olyan érdekes javaslatokat is tesz, mint hogy a zombijárvány elleni konkrét stratégiák kidolgozásában érdemes lehet a popkultúrát (könyvek, filmek) segítségül hívni.

Mivel valódi zombijárvány mindeddig még nem tört ki, ennek megfelelően a terv konkrét stratégiát nem is fogalmaz meg, hanem helyette olyan általános rendelkezéseket tartalmaz, ami alapján már könnyedén kidolgozható a konkrét haditerv.

  • Mivel a zombik tulajdonképpen egy emberi testet “szállnak meg”, így víz vagy élelem nélkül legfeljebb 30-40 nap alatt elpusztulnak, tehát legalább ennyi időre elegendő élelmet és ivóvizet érdemes felhalmozni.
  • Közlekedésre a legbiztonságosabbak a vízi útvonalak, de itt is oda kell figyelni rá, hogy a folyó elég széles legyen, és a hidak is potenciális veszélyforrást jelenthetnek.
  • A zombiapokalipszis kitörése után kórházba menni kifejezetten veszélyes, ugyanis a fertőzöttek nagy része is itt keres majd segítséget, vagyis a kórházak potenciális gócpontokká válhatnak.
  • Kerüljük a rendőrségeket és egyéb fegyveres testületek épületeit is, ezeket ugyanis az emberek minden bizonnyal megrohamozzák a fegyverekért.
  • Egy zombiapokalipszis után az energiaellátás minden bizonnyal összeomlik, ugyanis az ilyen létesítmények hangja és fényei odavonzzák a zombikat, vagyis érdemes ezt is házilag megoldani. A tervezet ennek elkerülése érdekében egyébként azt javasolja, hogy az ilyen rendszerek karbantartását távirányítású robotokkal kéne megoldani.

Könnyen előfordulhat azonban, hogy még ezeknek a javaslatoknak a betartása is kevés lesz a túléléshez, ugyanis a Conplan 8888 arra is felhívja a figyelmet, hogy egy zombijárvány növelheti a nemzetközi fegyveres konfliktusok, a terrortámadások, a politikai és gazdasági összeomlás és a polgárháború esélyét is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló