Életmód

Íme, ez a világ legnagyobb LEGÓ készlete

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.11.19 | 10:18

Az új 9036 elemből álló készlet részletesen formálja meg a világ egyik legismertebb építményét a Colosseumot.

Felismerve, hogy 2020 sok-sok szabadidőt adott az embereknek otthon, a Lego ma bejelentette a játékkészletet amely az általuk valaha kiadott legnagyobb készletet: a 9.036 darabos római Colosseum lehetővé tette, hogy bárki meglátogassa Olaszország egyik legironikusabb nevezetességét, egészsége kockáztatása nélkül.

A legnagyobb Lego-sorozat korábbi rekordere természetesen a Star Wars-ból ismert Millennium Falcon volt, amelyet még 2017 augusztusában jelentettek be. A 7541 darabos készlet azonban eltörpül az új Colosseum mellett.

Mivel a készlet a ma is ismert római Colosseumra épül – a földrengések és természeti katasztrófák csaknem 2000 éves pusztulása, valamint a nap és a természeti erők miatt a Colosseum nem olyan színes min a Millennium Falcon. A szett nagy része mindössze három különböző tégla árnyalatból épül fel, ami arra késztette a Lego tervezőit, hogy aki összerakja, az az összerakásra összpontosítson, és a lehető legnagyobb részletességgel mutassák be az épületet.

A Lego most nem tartalmaz egyetlen figurát, sem turisták sem az ókori gladiátorok nem járnak hozzá. Valószínűleg ez a legjobb, mivel a Lego kétségtelenül pontosan azt akarja visszaadni, amit ez a műemlék most mutat magából!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló